Μέτρια | Μερίδες : 4 | 05.00-10.00 |
Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός.
Υλικά:
280 γρ. πούδρα αμυγδάλου
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
800 γρ. πράσινα χόρτα
400 γρ. ξινομυζήθρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
1 πράσα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου μαζί με τα αυγά και το αλάτι και κάνουμε ένα μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, ύστερα το βάζουμε ανάμεσα από λαδόκολλα ώστε να μπορέσουμε να το ανοίξουμε και το πατάμε με ένα πλάστη ανοίγοντας ένα μεγάλο τετράγωνο. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την πράσα και το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το άνηθο και ανακατεύουμε. Επάνω στην κρούστα βάζουμε τη γέμιση από μια μεριά και το τυρί σε κομμάτια και διπλώνουμε όπως ένα στρούντελ. Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.