Δύσκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.

Υλικά:

  • 36 τετραγωνάκια pasta φύλλο
  • 200 γρ. καρότα κομμένα julien
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. φύτρες από σόγια
  • 3 φύλλα λάχανο κομμένα julien
  • 18 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγη σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.γ. καλαμποκέλαιο

Για την pasta φύλλο

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. νερό
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Για την pasta φύλλο:

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και δουλεύουμε καλά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μετά ανοίγουμε να γίνουν πολύ λεπτά φύλλα και τα κόβουμε σε τετραγωνάκια.

Για τη γέμιση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα καρότα και αφήνουμε να τσιγαριστούν. Μόλις έχει μαλακώσει το καρότο, προσθέτουμε το λάχανο και αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αυτό. Ύστερα προσθέτουμε τις φύτρες από σόγια. Μόλις είναι έτοιμα όλα τα λαχανικά, βάζουμε μέσα ολόκληρες τις γαρίδες και τη σάλτσα σόγιας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Κοιτάζουμε να μην έχει μείνει νερό μέσα στην κατσαρόλα. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε μαζί 2 τετραγωνάκια από την pasta φύλλο, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε όπως κάνουμε ένα spring roll. Απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς για 10-15 λεπτά.

empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Ραβιόλια για ερωτευμένους

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Κους κους με λαχανικά και μύδια

Ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα σας εντυπωσιάσει.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
Back To Top