Δύσκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.

Υλικά:

Για τη μαρινάδα

50 λίτρα νερό

2,5 κιλά αλάτι χοντρό

1,5 χούφτα ζάχαρη

10 φύλλα δάφνης

1,5 χούφτα αλάτι κόκκινο

1 χούφτα κόκκους πιπεριού

3/4 της χούφτας γαρύφαλλο

2 ξύλα κανέλας

Οδηγίες:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά, και τα αφήνουμε με βράσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αφού το μείγμα κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο και ρίχνουμε τους ξιφίες μέσα. Αφήνουμε το ψάρι για 7 ημέρες να ψηθεί μέσα στη μαρινάδα (εξαρτάται από το πάχος του κάθε κομματιού), αφού τα αφαιρέσουμε από τη μαρινάδα, τα κρεμάμε μέσα σε δίχτυα για 1 ημέρα να στεγνώσουν. Καπνίζουμε για 6-7 ώρες σε φουλ καπνό. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να στεγνώσει, κλείνουμε σε vacuum 100% και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κόβουμε στη ζαμπονομηχανή όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε, σχεδόν διάφανες. Σε κάθε μερίδα βάζουμε 65 γρ. ξιφία.

empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
Back To Top