Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.

Υλικά:

Μερικοί στήμονες σαφράν

125 γρ. βούτυρο μαλακό

300 γρ. καστανή ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

3 ασπράδια

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

2 μικρά αχλάδια ψιλοκομμένα

25 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Ζαχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το σαφράν με 2 κουταλιές βραστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με 125 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σουρώνουμε το σαφράν και το αδειάζουμε στο μείγμα με το βούτυρο μαζί με τα ολόκληρα αυγά. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύουμε και πρσθέτουμε στο μείγμα 50 γρ. από τα αμύγδαλα και τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνει η μαρέγκα γυαλιστερή. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κοπανισμένα αμύγδαλα, αδειάζουμε τη μαρέγκα επάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη ώσπου να ψηθεί καλά το κέικ, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με αχλάδια κομπόστα.

empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο

Αυτά τα μακαρόνια γίνονται γιορτινά με το εκλεκτό και πολύτιμο αυγοτάραχο.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Tramezzini

Το club sandwich αλλιώς...Πολύ νόστιμα σάντουιτς ιδανικά για παιδικό πάρτι, μπουφέ, σνακ, πικ νικ.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Σαλάτα με φράουλες και μοτσαρέλα

Το ανοιξιάτικο φρούτο με την φίνα γεύση της μοτσαρέλας ταιριάζουν υπέροχα.
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
Back To Top