Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
Υλικά:
600 γρ. πατάτες
150 γρ. μανιτάρια champignon de Paris κομμένα σε φέτες
100 γρ. φουντούκια ψημένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια με λίγο νερό και αλάτι χοντρό. Μόλις είναι έτοιμες σβήνουμε τη φωτιά κρατώντας τες με το νερό τους. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε στην άκρη 2 κουταλιές για τη γαρνιτούρα και το υπόλοιπο το ρίχνουμε μέσα στις πατάτες. Αντίστοιχα κρατάμε 2 κουταλιές ψημένα φουντούκια για το γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα με τις πατάτες. Ανακατεύουμε σε μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα ώστε να αποκτήσουμε μία βελουτέ υφή για τη σούπα μας. Μεταφέρουμε στο πιάτο γαρνίροντας με τα μανιτάρια και τα φουντούκια που έχουμε κρατήσει και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.