Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.

Μάλλον όμως δεν θα αργήσει να συμβεί και αυτό. Γιατί το ευρωπαϊκό brand Desert Farms έχει αρχίσει να διαθέτει γάλα καμήλας μέσω του e-shop του αλλά και σε φυσικά σημεία πώλησης στην Ευρώπη, ενώ η εταιρεία Camlicious από το Ντουμπάι έχει ξεκινήσει τις εξαγωγές στην ήπειρό μας.

Το γάλα καμήλας, του οποίου η γεύση είναι ελαφρώς πιο αλμυρή από εκείνη του αγελαδινού ή του κατσικίσιου, δεν είναι, φυσικά, η πιο οικονομική λύση στην κατηγορία του ζωικού γάλακτος (στο Desert Farms το μισό λίτρο κοστίζει 10 λίρες), αλλά διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα trendy superfoods.

Κι αυτό γιατί δεν περιέχει λακτόζη, ενώ προσφέρει δεκαπλάσια ποσότητα σιδήρου και τριπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από το αγελαδινό γάλα, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ενώ μια άλλη έρευνα έχει δείξει ότι πιθανόν να είναι ωφέλιμο για διαβητικούς χάρη στα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κάποια στοιχεία, πιθανόν να διαθέτει αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες, να ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να ευεργετεί τα παιδιά με αυτισμό.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία Camelicious, «προσφέρει όλες τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τους υδατάνθρακες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει κάποιος τη δύσκολη ζωή στην έρημο». Αν λοιπόν βοηθάει τους Βεδουίνους να επιβιώσουν, μάλλον θα είναι καλό και για εμάς τους κατοίκους των πόλεων.

Και να μην ξεχνάμε ότι έχει προβληθεί από την Kim Kardashian, η οποία έχει ανεβάσει στα social media μια φωτογραφία με ένα ποτήρι γεμάτο με γάλα καμήλας. Αυτό από μόνο του αρκεί για να ανοίξει ο δρόμος για την εμπορική επιτυχία του στο δυτικό κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή κάθε νέα τάση στη διατροφή συνοδεύεται από μεγάλες υποσχέσεις, όχι πάντα βάσιμες, προτού το καταναλώσεις καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

empty alt

Μαστίχα Χίου κατά της χοληστερίνης

“Η μαστίχα Χίου θα αποτελέσει σύντομα μία εναλλακτική επιλογή σε άτομα με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή”.
empty alt

Επιτέλους! Το ΑΤΜ μπύρας έγινε πραγματικότητα!

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να απολαμβάνεις ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα μία παγωμένη μπύρα; Ή να μπορείς να πιείς την εν λόγω μπύρα όταν τη θες χωρίς να χρειάζεται να υπομείνεις ουρές και καθυστερήσεις; Μάλλον κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους και οι ιθύνοντες ενός μπαρ στο […]
empty alt

Θυμηθείτε ξανά την πραγματική γεύση της… ντομάτας!

Μπορεί η ντομάτα να ξαναβρεί τον… παλιό καλό εαυτό της; Το αγαπημένο και δημοφιλές λαχανικό, βρήκε έναν καλό σύμμαχο που θα υπερασπιστεί την παλιά της γεύση: την επιστήμη! Οι επιστήμονες λοιπόν ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το γενετικό «κλειδί» για να αποκαταστήσουν τη γεύση της ντομάτας, η οποία...
empty alt

«Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας»

Έχεις διαβάσει άρθρα, έχεις ακούσει ειδικούς, έχεις ίσως ζήσει μια εμπειρία διατροφικής διαταραχής. Έχεις όμως δει ποτέ ένα θεατρικό έργο που να πραγματεύεται αυτό το φλέγον ζήτημα; Το έργο «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας» της Έρσης Νιαώτη ανεβαίνει από τον Θεατρικό […]
empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

Επιστρέφει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζυμαρικών!

Το Pasta World Championship της διάσημης και πολυαγαπημένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει στις 24 – 25 Οκτωβρίου και υπόσχεται να σου… γαργαλίσει τον ουρανίσκο! Για 7η συνεχόμενη χρονιά, 18 ταλαντούχοι σεφ ηλικίας μέχρι 35 ετών θα λάβουν μέρος στη διήμερη γαστριμαργική πρόκληση,...
empty alt

Στην Αυστραλία, πίνουν καφέ… από μπρόκολο

Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
Back To Top