Μπορεί κάποιοι από εμάς να «φάγαμε» τα νιάτα μας ανακατεύοντας κόκα κόλα με ρούμι και μπίρα με σφηνάκια, όμως σήμερα σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μπαρ σερβίρονται χυμοί, σμούθι ή, στη «χειρότερη» περίπτωση, μπίρες από μικροζυθοποιίες.
Ακολουθώντας τη στροφή πολλών νέων προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, διάφοροι bartenders στις ΗΠΑ, γενέτειρα νέων τάσεων, λανσάρουν signature cocktails με υλικά που έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με το πρωινό μας γεύμα ή με τη βραδινή μας χορτόσουπα.
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα; Τζιν με φύλλα ρόκας και χυμό λάιμ, ρούμι με σπόρους chia, βότκα με αμύγδαλα, γιαούρτι και χυμό λεμονιού, και τζιν με τσάι kumbucha και σιρόπι πιπερόριζας. Έτσι, ακόμα και αν κάποιος επιστρέφει στο σπίτι του με το κεφάλι «καζάνι» από το αλκοόλ, ξέρει ότι τουλάχιστον συνδύασε κραιπάλη και υγιεινή διατροφή!