Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.

Το πρώτο αθηναϊκό Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων διοργανώνει το Athens Insider σε συνεργασία με την οργάνωση Food Sweet Food και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη του Ελληνικού Φόρου Προσφύγων και του Solidarity Now.

Πέντε πρόσφυγες σεφ που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα θα συνεργαστούν με 5 ελληνικά εστιατόρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και θα προσθέσουν στο μενού τους πιάτα εμπνευσμένα από τις χώρες καταγωγής τους ή άλλες διεθνείς κουζίνες.

Στόχος είναι εκτός από την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μεταναστών στα επαγγέλματα που αγαπούν, να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Κυριακή 18 Ιουνίου
Ιρανική κουζίνα από την Mahboubeh Tavakoli –Εστιατόριο ΓΗ, Γλυφάδα, τηλ. 210 9648512 (20-25 ευρώ)

Δευτέρα 19 Ιουνίου
Συριακή – Κουρδική κουζίνα από τον Barshank Haj Younes –Εστιατόριο Σεϋχέλλες, Κεραμεικός, τηλ. 211 1834789 (15-20 ευρώ)

Barshank Haj Younes

Τρίτη 20 Ιουνίου – Τετάρτη 21 Ιουνίου
Σομαλική κουζίνα από τον Hassan Hassan –Εστιατόριο Βασίλαινας, περιοχή Χίλτον, τηλ. 210 7210501 (30 ευρώ)

Hassan Hassan

Τετάρτη 21 Ιουνίου
Συριακή κουζίνα από τον Abdulrahman Al Hallak –Εστιατόριο 7 Food Sins, Πλάκα, τηλ. 210 7011108 (15-20 ευρώ)

Abdulrahman Al Hallak

Πέμπτη 22 Ιουνίου
Αφγανική κουζίνα από τον Reza Golami –Εστιατόριο ΙΤ, Κολωνάκι, τηλ. 210 3635773 (15-20 ευρώ)

Reza Golami

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

 

empty alt

Η γιαπωνέζα μπλόγκερ που καταβροχθίζει μπροστά από μια κάμερα!

Μικρή στο μάτι… Η μικροσκοπική γιαπωνέζα μπλόγκερ Kinoshita Yuka, κατέγραψε σε βίντεο τον εαυτό της να καταβροχθίζει μέσα σε ελάχιστα λεπτά,  4.307 θερμίδες επιλέγοντας ένα άκρως ανθυγιεινό μενού.
empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Robin Hood: Το εστιατόριο όπου πληρώνουν οι πλούσιοι και τρώνε οι φτωχοί

Κάποτε υπήρχε ο Ρομπέν των Δασών ο λαϊκός ήρωας που μοίραζε τα χρήμτα που άρπαζε από τους πλούσιους, στους φτωχούς.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα στολίδια γεμάτα με αλκοόλ

Γιατί να έχεις ένα απλό στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν μπορείς να επιλέξεις ένα άλλο που περιέχει ουίσκι, τζιν ή βότκα; Με αυτό το σκεπτικό, ένα βρετανικό αποστακτήριο ονόματι The Lakes Distillery λανσάρισε μια σειρά με τρία είδη χριστουγεννιάτικης μπάλας, που η καθεμία περιέχει ένα...
empty alt

Η τάση στη γαστρονομία που τείνει να γίνει διαχρονική

Μετά το γαλλικό και το ιταλικό φαγητό, μια άλλη εθνική κουζίνα (ή μάλλον… πολυεθνική) κατακτά τα τελευταία χρόνια τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου.
empty alt

Όσπρια 3αλφα διά χειρός Ελλήνων παραγωγών

Με σεβασμό στην ελληνική γη και τους καλλιεργητές της, η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που οργάνωσε από το 2009 τους τοπικούς προμηθευτές της, δημιουργώντας την «ομάδα παραγωγών 3αλφα» που σήμερα αριθμεί 330 ενεργά μέλη! Η Καβάλα, οι Σέρρες, το […]
empty alt

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.
empty alt

Κάθε μέρα δώρα από τη Misko. O μεγάλος νικητής του Smart fortwo!

Η MISKO, η πιο αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα εδώ και 92 χρόνια, προσφέρει «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ» αλλά και ΔΩΡΑ! Ο απολαυστικός διαγωνισμός «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΑ», που έτρεξε μέσα από τις ειδικές συσκευασίες στα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο, […]
Back To Top