Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί τα τελευταία χρόνια ότι τα μυρωδικά είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχός μας στο αδυνάτισμα, διαθέτοντας τα ίδια ελάχιστες θερμίδες. Αυτό συμβαίνει καθώς όσο πιο δυνατό είναι το άρωμα μια τροφής, τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα που συνήθως καταναλώνουμε από αυτήν, μειώνοντας με άλλα λόγια την ημερήσια πρόσληψή μας σε θερμίδες που μεταφράζονται σε βάρος. Ένα γεύμα που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις μας είναι περισσότερο απολαυστικό και η μυρωδιά πέρα από τη γεύση και την εμφάνισή του παίζει σημαντικό ρόλο. Να λοιπόν ποια μυρωδικά και εποχιακά καρυκεύματα μπορούμε να χρησιμοποιούμε άφοβα στις συνταγές μας, για άρωμα, γεύση και μεταβολισμό σε εγρήγορση.
Σκόρδο
Ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις συνταγές, από σάλτσες για ζυμαρικά και ψητά κρεατικά, μέχρι σε ψητά λαχανικά και όσπρια.
Δεντρολίβανο
Ταιριάζει εξαιρετικά με τις πατάτες στον φούρνο, αλλά και με ψητά λαχανικά, σε κρέας στη γάστρα και σε άλλε παρασκευές.
Φρέσκο τζίντζερ
Πίνεται ως ρόφημα, ενώ δίνει τη χαρακτηριστική σπιρτάδα του σε εκατοντάδες συνταγές με κρεατικά, λαχανικά και σε smoothies με φρούτα.
Φρέσκια μέντα
Μπορεί να δώσει τη φρεσκάδα της στο μεταλλικό νερό, στο κρύο τσάι, σε πράσινες σαλάτες ή φρουτοσαλάτες και smoothies, αλλά και σε συνταγές με σάλτσες μυρωδικών, όπως το στήθος κοτόπουλο.
Φρέσκος βασιλικός
Σε πράσινες σαλάτες, μαζί με ντομάτα και μοτσαρέλα, στο πέστο για τα ζυμαρικά μας και φυσικά σε smoothies και σε τσάι.
Ξύσμα εσπεριδοειδών
Τέλεια προσθήκη σε ψητά κρεατικά, όπως και πάνω από σαλάτες, όσπρια, γιαούρτι και φρουτοσαλάτες.
Κανέλα
Στο καφέ, σε smoothies, συνοδευτική σε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, αλλά και στα ρεβίθια στο φούρνο.