Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση.

Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε όλους τουςβ τρόπους με τους οποίους τα ακτινίδια μας κάνουν καλό.

Δύο μικρά ακτινίδια (80g) παρέχουν στον οργανισμό μας:

39Kcal / 166KJ

0.9g πρωτεΐνης

0.4g λιπαρών

8.5g υδατανθράκων

2.0g φυτικών ινών

232mg καλίου

47mg βιταμίνης C

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης ακτινιδίων για την υγεία μας:

Βοηθούν στα συμπτώματα του άσθματος

Η μεγάλη περιεκτικότητα των ακτινιδίων σε βιταμίνη C, όπως και σε άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, βοηθούν εν μέρει στον περιορισμό διάφορων συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα.

Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας

Τα ακτινίδια υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας, καθώς όταν τα καταναλώνουν αυξάνεται η λιποπρωτεΐνη HDL, η αλλιώς η καλή χοληστερίνη. Επιπλέον μειώνονται τα τριγλυκερίδια. Ταυτόχρονα, τα ακτινίδια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ το κάλλιο που αυτά περιέχουν ενισχύει την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Βοηθούν στην πέψη

Πλούσια σε φυτικές ίνες όσο λίγα φρούτα, τα ακτινίδια βοηθούν σημαντικά στην πέψη, ενώ το ένζυμό τους, ακτινιδίνη, βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των πρωτεϊνών που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε.

Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι βιταμίνες C, E και K, όπως και το καροτενοειδή, οι φυτικές ίνες και το φυλικό οξύ που περιέχονται στα ακτινίδια, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθούν στα συμπτώματα του κρυώματος και των ιώσεων.

Είναι πλούσια σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά

Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά, τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, καταπολεμούνται οι οξειδωτικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό μας με την πάροδο του χρόνου και μειώνεται το ρίσκο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

empty alt

Να γιατί στα φιστίκια λέμε… ναι!

Τα φιστίκια αν και τα γνωρίζουμε ως ξηρό καρπό, από τεχνικής άποψης είναι “βοτανικά όσπρια” και σχετίζονται με άλλα τρόφιμα της οικογένειας των ψυχανθών όπως είναι τα μπιζέλια, οι φακές, τα ρεβίθια.
empty alt

Το ένα απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να χάσεις βάρος

Έχεις δοκιμάσει να κόψεις τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά, έχεις ακολουθήσει διάφορες επώνυμες δίαιτες, αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα.
empty alt

Μπορείς να τρως ελεύθερα πίτσα για πρωινό

Αν είσαι φοιτητής, ή έχεις παρατείνει τη φοιτητική ζωή σου, σού έχουμε καλά νέα: μπορείς να τρως πίτσα για πρωινό και με τις ευλογίες ενός ειδικού.
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη Ρ κι όλα όσα θες να ξέρεις για τα φλαβονοειδή

  Δεν δίνουν μόνο χρώμα στα διάφορα τρόφιμα αλλά τα «προικίζουν» με πολλά σημαντικά διατροφικά οφέλη. Η βιταμίνη Ρ είναι ένας όρος που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για μια ομάδα φυτικών ενώσεων που ονομάζονται φλαβονοειδή κι ανήκουν στη μεγαλύτερη κατηγορία των πολυφαινόλων.
empty alt

Πώς να βάλεις την κινόα (quinoa) στη διατροφή σου

  Το διατροφικό προφίλ της κινόα την κάνει να ξεχωρίζει, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες.
empty alt

Ταχίνι: το πολύτιμο δώρο του σουσαμιού

Ένα εύκολο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις από άλειμμα για το πρωινό σου, ως γλυκαντικό στο ζεστό ρόφημά σου, να μπει σε dressing και ντιπ μέχρι και στο παγωτό.
empty alt

Άγχος και διατροφή, μήπως πεινάς λόγω στρες;

Το άγχος είναι η απάντηση του σώματος σε ένα ερέθισμα, που προκαλεί μια φυσιολογική απόκριση. Αναγνωρίζετε το συναίσθημα – η καρδιά αρχίζει να χτυπά γρηγορότερα και νιώθετε άγχος.
empty alt

Μέλι για τον πονόλαιμο: Είναι αποτελεσματική θεραπεία;

Ένα κλασικό γιατροσόφι στο «μικροσκόπιο»…
Back To Top