Το ότι οι φράουλες είναι γευστικές το ξέρεις. Το ότι είναι θρεπτικές, επίσης. Το ότι αν τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο σε ένα πλαστικό σκεύος χωρίς τρύπες, θα χαλάσουν πριν την ώρα τους; Μάλλον όχι, αλλά εδώ είμαστε για να μοιραστούμε μαζί σου, όλα τα μυστικά συντήρησης αυτού […]
Το ότι οι φράουλες είναι γευστικές το ξέρεις. Το ότι είναι θρεπτικές, επίσης. Το ότι αν τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο σε ένα πλαστικό σκεύος χωρίς τρύπες, θα χαλάσουν πριν την ώρα τους; Μάλλον όχι, αλλά εδώ είμαστε για να μοιραστούμε μαζί σου, όλα τα μυστικά συντήρησης αυτού του μοναδικού φρούτου.
Διάβασε παρακάτω και δώσε προσοχή!
– Μην τις αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου, παρά μόνο για λίγες ώρες
– Πλύνε πολύ καλά πριν τις βάλεις στο πιάτο. Η τραχιά επιφάνεια τους ευνοεί τη συσσώρευση σκόνης και λιπασμάτων.
– Δεν πρέπει να μουλιάζουν, όταν τις πλένεις. Θα χάσουν το άρωμα και το χρώμα τους. Καλύτερα βάλε τις σε σουρωτήρι και ρίξε άφθονο νερό (μαζί με τα κοτσανάκια τους).
– Να τις καταναλώνεις αμέσως μετά το πλύσιμο.
– Όταν τις προορίζεις για το ψυγείο, να τις βάζεις σε ένα πλαστικό σκεύος με τρυπημένο κάλυμμα, ώστε να επιτρέπεται η διέλευση του κρύου αέρα.
– Ένα γυάλινο αεροστεγές δοχείο, μπορεί να τις διατηρήσει μέχρι και δύο ημέρες. Αρκεί να είναι ολόκληρες με το πράσινο φυλλαράκι τους και να μην τις έχεις πλύνει προηγουμένως.
Πηγή: allyou.gr