Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον οργανισμό μας, που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον οργανισμό μας, που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα ιχνοστοιχείο που δύσκολα απορροφά ο οργανισμός μας, και πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν έπειτα από εξετάσεις ότι πάσχουν από έλλειψή του.

Το σώμα μας χρειάζεται τον ψευδάργυρο, καθώς αυτός είναι απαραίτητος για την υγεία των κυττάρων μας και για το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες και ενισχύει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου. Τέλος, ο ψευδάργυρος μειώνει τη φθορά της όρασής μας, η οποία συνδέεται με τη γήρανση του σώματος.

Για να ενισχύσετε την πρόσληψή του από τον οργανισμό σας επιλέξτε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινή σας διατροφή:

Μύδια

3 μεσαία μύδια περιέχουν περίπου 21.7mg ψευδάργυρο.

Ηλιόσποροι

2 χούφτες από ηλιόσπορους περιέχουν περίπου 4.2 mg ψευδάργυρο.

Cashews

2 χούφτες cashews περιέχουν περίπου 3.4mg ψευδάργυρο.

Βρασμένα Φασόλια

½ μπολάκι από βρασμένα φασόλια περιέχουν περίπου 1.75 mg ψευδάργυρο.

Μαύρη Σοκολάτα

30 γραμμάρια σοκολάτας περιέχουν 9mg ψευδάργυρο.

Βρώμη

1 μερίδα βρασμένης βρώμης περιέχει περίπου 1mg ψευδάργυρο.

Μοσχάρι

100 γραμμάρια μοσχαριού περιέχουν περίπου 6.7 mg ψευδάργυρο.

Καβούρι

100 γραμμάρια καβουριού περιέχουν περίπου 3.6 mg ψευδάργυρο.

Ρεβίθια

½ κούπα ρεβίθια περιέχουν περίπου 1.25 mg ψευδάργυρο.

Συκώτι κοτόπουλου

30 γραμμάρια από συκώτι κοτόπουλου περιέχουν 1.1 mg ψευδάργυρο.

empty alt

Η διατροφή επηρεάζει τα γονίδια

Αλλη μία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία της καλής και ισορροποιημένης διατροφής. Το κακό διαιτολόγιο σύμφωνα με επιστημονική μελέτη μπορεί να προκαλέσει επίμονες βλάβες στα γονίδια, οι οποίες δεν διορθώνονται καν μετά από την υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου.
empty alt

Να γιατί δεν παίρνεις αρκετό σίδηρο!

Έχεις ακούσει ότι για να απορροφηθεί ο σίδηρος από τον οργανισμό σου χρειάζεται να συνδυάζεις τις τροφές που τον περιέχουν με όσες έχουν Βιταμίνη C.
empty alt

Η διατροφική αξία της ρόκας

Η ρόκα προστίθεται συχνά σε σαλάτες, σάντουιτς και πολλά φαγητά και ξεχωρίζει λόγω της ιδιαίτερης γεύσης και της «πικάντικης» αίσθησης που χαρίζει στα πιάτα.
empty alt

Αυγό: να φάω μόνο το ασπράδι ή και τον κρόκο;

Μήπως τρως μόνο το ασπράδι από το αυγό, επειδή θεωρείς ότι είναι πιο υγιεινό; Μια διατροφολόγος, η Jo Hollington, έχει διαφορετική άποψη.
empty alt

Αγκινάρα: η εξαιρετικά θρεπτική και πολύτιμη για την υγεία σου

  Αν και συχνά θεωρείται λαχανικό, οι αγκινάρες (Cynara cardunculus var. Scolymus) είναι ένας τύπος γαϊδουράγκαθου. Αυτό το φυτό προέρχεται από τη Μεσόγειο και χρησιμοποιείται για αιώνες για τις πολλές φαρμακευτικές του ιδιότητες.
empty alt

Τι συμβαίνει στο οργανισμό σας αν πίνετε τσάι κάθε μέρα

Η κατανάλωση τσαγιού κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία – αλλά και πιθανές παρενέργειες.
empty alt

7 επιλογές άπαχης πρωτεΐνης για ισορροπημένη διατροφή

Τι μπορούμε να καταναλώνουμε άφοβα για μια ισορροπημένη διατροφή
empty alt

Το FDA επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό ότι το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

Σύμφωνα  με το FDA οι παραγωγοί τροφίμων μπορούν να διαφημίσουν με ασφάλεια ότι η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2  – με ορισμένες προειδοποιήσεις.
Back To Top