Μικρά, πράσινα μπιλάκια: έτσι λένε τον αρακά τα περισσότερα παιδάκια, που και μόνο χρώματος δεν τον συμπαθούν και ιδιαίτερα.
Μικρά, πράσινα μπιλάκια: έτσι λένε τον αρακά τα περισσότερα παιδάκια, που και μόνο χρώματος δεν τον συμπαθούν και ιδιαίτερα. Εσύ τώρα που μεγάλωσες κατάλαβες την αξία του;
Μπορεί τον να βρίσκεις κατεψυγμένο όλο το χρόνο σε πρακτικά σακουλάκια, την άνοιξη όμως είναι στην εποχή του, φρέσκος φρέσκος.
Δεν σε δελεάζει ίσως γιατί δεν ξέρεις πόσο καλό σου κάνει:
-Ο αρακάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και πηγή των βιταμινών Α, C και Κ συντελώντας στην καλή λειτουργία του αίματος, των οστών και του ανοσοποιητικού.
-Αποτελεί φυτική πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ο φώσφορος, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.
-Δεν σε φορτώνει με περιττές θερμίδες καθώς έχει μόλις 120 ανά φλυντζάνι, γεγονός που τον καθιστά σύμμαχό σου στην προσπάθεια του αδυνατίσματος.
Φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα, άλλο ένα ατού του:
-Δοκίμασε να τον μαγειρέψεις λαδερό αλλά με λιγότερο λάδι από όσο έβαζε η μαμά ή η γιαγιά σου.
-Μπορείς να τον βράσεις, να τον μαγειρέψεις στον ατμό παρέα με άλλα λαχανικά, να τον αναμείξεις με ρύζι ή να τον προσθέσεις σε μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα.