Προσπαθείς να αλλάξεις διατροφή, είτε για να χάσεις κιλά είτε για να βελτιώσεις την υγεία σου ή και για τους δύο αυτούς λόγους; Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείς το ψωμί.
Αρκεί να επιλέγεις «ψωμί ολικής άλεσης, που έχει περισσότερες φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία από το λευκό ψωμί», όπως εξηγεί η διαιτολόγος Paige Whitmire, RD, LDN.
Από την άλλη, το λευκό ψωμί «εκτοξεύει το σάκχαρο στο αίμα πολύ περισσότερο από το ολικής άλεσης». Αυτές οι απότομες μεταπτώσεις σακχάρου, σύμφωνα με τη Whitmire, μπορεί να οδηγήσουν σε πλήθος προβλημάτων υγείας, ανάμεσα στα οποία είναι η παχυσαρκία και ο διαβήτης.