Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.

Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, αφού μελέτησαν τα στοιχεία 416.213 ανθρώπων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε μέχρι ένα αυγό τη μέρα διατρέχουν 26% χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού, 28% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από αιμορραγικό εγκεφαλικό και 18% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακό νόσημα.

Επιπλέον, όσοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 5,32 αυγά την εβδομάδα διατρέχουν 12% μικρότερο κίνδυνο ισχαιμικού καρδιακού επεισοδίου σε σχέση με εκείνους που τρώνε περίπου 2 αυγά την εβδομάδα.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στη μέτρια κατανάλωση αυγού (μέχρι ένα την ημέρα) και τη χαμηλότερη συχνότητα καρδιακού επεισοδίου», κατέληξαν οι ερευνητές.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ευρήματα, ο Tim Chico, καθηγητής καρδιαγγειακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, είπε: «Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διακρίνουμε το ρόλο που παίζει κάθε ένα στοιχείο της διατροφής μας στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ασθένειας. Είναι λοιπόν σημαντικό να τονίσουμε ότι το παραπάνω συμπέρασμα δεν αποδεικνύει πως η κατανάλωση αυγών προστατεύει από αυτές τις παθήσεις, καθώς μπορεί να υπάρχουν και άλλες διαφορές στους ανθρώπους που τρώνε περισσότερα αυγά οι οποίες οδηγούν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Από την άλλη, η Nita Forouhi, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, είπε πως «το μήνυμα που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή τη μεγάλη μελέτη στην Κίνα είναι ότι ένα αυγό την ημέρα δεν συνδέεται με ανεβασμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, ενδέχεται μάλιστα να έχει ακόμα και οφέλη για την υγεία».

empty alt

5 υγιεινές τροφές που μπορεί να «κρύβουν» ζάχαρη

Ήξερες ότι μπορεί να έχεις κόψει τα γλυκά και τις ζαχαρένιες «παρασπονδίες» αλλά να καταναλώνεις από άλλες πηγές ζάχαρη, όπως αυτή που «κρύβεται» σε ορισμένες υγιεινές τροφές; Συνήθως αυτό συμβαίνει με τρόφιμα που κατά την επεξεργασία τους προστίθεται ζάχαρη, όπως π.
empty alt

4 συνήθειες φαγητού που πρέπει να υιοθετήσεις

Κατά τη διάρκεια των κυρίως γευμάτων, το έντονο αίσθημα πείνας, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί πολύωρη νηστεία, ο τρόπος που συνηθίζουμε να σερβίρουμε το φαγητό, καθώς και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση φαγητού...
empty alt

Και μόνο η μυρωδιά μιας καλοψημένης μπριζόλας μάς παχαίνει

Πώς συνδέεται η αίσθηση της όσφρησης με τα κιλά μας; Μια νέα έρευνα ανατρέπει όλα όσα πιστεύαμε ότι γνωρίζαμε.
empty alt

4 ιδανικές επιλογές για άμεση ενυδάτωση

Οι ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση μετά από μια εντατική προπόνηση αλλά και μετά από μια ίωση με υψηλό πυρετό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
empty alt

Αγαπάς τις πατάτες; Σου έχουμε καλά νέα!

Μπορεί να έχουν βγάλει κακό όνομα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες (τους οποίους, να σημειώσουμε, το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει).
empty alt

Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ. Χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλο τον κόσμο, όπως φριτάτες, ζυμαρικά και πατάτες.
empty alt

Tροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο για να προσθέσετε στη διατροφή σας

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον οργανισμό μας, που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Ποια μυρωδικά προσφέρουν περισσότερα οφέλη εκτός από έξτρα γεύση κι άρωμα

Έχεις πολλούς καλούς λόγους για να τα προσθέσεις στη μαγειρική σου
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top