Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά; Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.

Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά;

Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.Αυτή η τάση, μάλιστα, κάποιες φορές οδηγεί σε πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως είναι τα «υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το φαγητό με επιτόπιες εξετάσεις αίματος για όλους τους συμμετέχοντες.

Κι όμως, αυτή είναι μια νέα πρόταση στη Βρετανία, που υπόσχεται να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: τα λεγόμενα “health optimization parties”, που εκφράζουν το σύγχρονο, σχεδόν εμμονικό κυνήγι της άριστης σωματικής υγείας.

Διοργανώνονται από μια εταιρεία η οποία, χρεώνοντας 250 λίρες ανά άτομο, προσφέρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα (υγιεινό, φυσικά) μενού τριών πιάτων, μια συνεδρία με την εμπνεύστριά τους, την κλινική διατροφολόγο και σεφ Toral Shah, συν… μια επιτόπια εξέταση αίματος, που μετρά τις τιμές της χοληστερόλης, των ορμονών του θυρεοειδή και άλλων δεικτών της υγείας του οργανισμού.

Αν μη τι άλλο οι καλεσμένοι, αφού ολοκληρώσουν το ιατρικό τσεκάπ τους, μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό (κρασί, υποθέτουμε, που περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες).

Τα συγκεκριμένα πάρτι, όπως είπε η Shah στην Telegraph, προσελκύουν κυρίως ανθρώπους 35-50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικία που αρχίζουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία τους. Η ίδια αποφάσισε να σπουδάσει κλινική διατροφολογία όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, νόσος που παρουσιάστηκε και στην ίδια, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Σήμερα η Shah αποδίδει την ανάρρωσή της στην υγιεινή διατροφή που υιοθέτησε και στο γεγονός ότι γνώριζε ποιες τροφές έπρεπε να επιστρατεύσει στον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο και διάφορες άλλες παθήσεις. Εντάξει, ακόμα και αν δεν μπορούμε να διαθέσουμε τις 250 λίρες, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της διατροφής στην υγεία μας είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε από όλη αυτή την ιστορία.

empty alt

Νέα σειρά κουζινικών από την Dolce & Gabbana

Ο διάσημος ιταλικός οίκος Dolce & Gabbana δεν κάνει μόνο θραύση στις πασαρέλες αλλά και στις…κουζίνες! Και όταν συνεργάζεται με έναν άλλο οίκο, γνωστό για το απαράμιλλο design του στις συσκευές κουζίνας, τη Smeg, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι χάρμα οφθαλμών! Αποτέλεσμα της συνεργασίας, η […]
empty alt

8-9/4: Το πρώτο Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων

«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Μας ιντριγκάρει το σλόγκαν του 1ου Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη διατροφή των βίγκανς και […]
empty alt

«Πώς πίνεις τον καφέ σου; Με αβοκάντο!»

Πάνε οι καφέδες που τους σερβίρουμε σε βαρετά ποτήρια και φλυτζάνια! Το νέο trend (??) έρχεται με ορμή από τη Αυστραλία και λέγεται avolatte! Είναι αυτό που λέει το όνομά του, ένας latte σερβιρισμένος σε skin αβοκάντο, και διακοσμημένος με τα απαραίτητα σχέδια.
empty alt

Στις 6 Ιουνίου πάμε κέντρο για να δοκιμάσουμε κρασιά Χατζημιχάλη

Αν δεν πρόλαβες να πας σε κάποιο Οινοποιείο για να δοκιμάσεις τα αγαπημένα σου κρασιά με τις «Ανοιχτές Πόρτες», την Τρίτη 6 Ιουνίου είναι η επόμενη ευκαιρία σου! Τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Αταλάντη θα πραγματοποιήσουν ένα γευσιγνωστικό δείπνο στο Roof Garden του Monk Wine...
empty alt

Αποκωδικοποίησαν το DNA της ποικιλίας καφέ «αράμπικα»

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αποκωδικοποίησαν το πλήρες γονιδίωμα του φυτού του καφέ, που παράγει τη δημοφιλέστατη σε όλο τον κόσμο ποικιλία «αράμπικα» (arabica), η οποία αποτελεί πάνω από το 70% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ.
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα… παξιμάδι

Γεννημένος στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Καραμολέγκος μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας.
empty alt

Η «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ» 2019 και οι 5.000 εθελοντές της βραβεύονται στα Corporate Affairs Excellence Awards 2020

Διάκριση της εταιρείας στην κατηγορία Εσωτερική Επικοινωνία
Back To Top