Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.

Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εφεύρεση φέρει την υπογραφή ενός Έλληνα, του Αλέξανδρου Βαρδακώστα, συνιδρυτή της startup εταιρείας Creator.

Στις 27/6 το αυτοματοποιημένο μπεργκεράδικο θα κάνει avant-premiere, σερβίροντας μπέργκερ με το, εξαιρετικά χαμηλό για τα δεδομένα των ΗΠΑ, αντίτιμο των 6 δολαρίων.

Χάρη στην εφεύρεση του Βαρδακώστα, η διαδικασία παρασκευής ενός μπέργκερ αυτοματοποιείται από την αρχή μέχρι το τέλος. Το αποτέλεσμα θα είναι όχι μόνο γρήγορο και οικονομικό, αλλά και υγιεινό, καθώς θα χρησιμοποιείται κρέας απαλλαγμένο από ορμόνες, από ζώα ελευθέρας βοσκής. Επιπλέον, οι πελάτες του αυτοματοποιημένου μπεργκεράδικου θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν την ακριβή ποσότητα των υλικών που θέλουν να περιέχει το μπέργκερ τους, μέσω ειδικής εφαρμογής.

«Αυτό είναι το είδος του μπέργκερ που μπορείς να πάρεις με 12 ή 18 δολάρια σε ένα καλό εστιατόριο, μόνο που θα κοστίζει 6 δολάρια», σχολίασε ο Βαρδακώστας. «Επενδύουμε περισσότερα στα υλικά μας από οποιοδήποτε άλλο μπεργκεράδικο».

Δες το αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ επί το έργον εδώ.

empty alt

Η τάση στη γαστρονομία που τείνει να γίνει διαχρονική

Μετά το γαλλικό και το ιταλικό φαγητό, μια άλλη εθνική κουζίνα (ή μάλλον… πολυεθνική) κατακτά τα τελευταία χρόνια τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου.
empty alt

Δείτε τι έφαγε παρουσιαστής του CNN και προκάλεσε σοκ!

Παρουσιαστής του CNN αντιμετωπίζει έντονη κριτική μετά την απόφασή του να φάει μέρος από ανθρώπινο εγκέφαλο, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, για μία ινδουιστική σέκτα, της οποίας τα μέλη κανιβαλίζουν.
empty alt

Έρχεται τον Ιούνιο το Sani Gourmet

Η γνωστή ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, το Sani Gourmet έρχεται φέτος στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου, με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Η διοργάνωση διαρκεί πέντε ημέρες που θα περιλαμβάνουν αφιερώματα σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες.
empty alt

Εσύ θα έπινες cheese tea; (ναι είναι τσάι με τυρί)

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.
empty alt

«Πώς πίνεις τον καφέ σου; Με αβοκάντο!»

Πάνε οι καφέδες που τους σερβίρουμε σε βαρετά ποτήρια και φλυτζάνια! Το νέο trend (??) έρχεται με ορμή από τη Αυστραλία και λέγεται avolatte! Είναι αυτό που λέει το όνομά του, ένας latte σερβιρισμένος σε skin αβοκάντο, και διακοσμημένος με τα απαραίτητα σχέδια.
empty alt

Ταξίδεψε στις γεύσεις του κόσμου με το Refugee Food Festival!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.
empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Ηπειρώτικα Αυγά: Παστεριωμένο 100% Ασπράδι Αυγού…με Ονομασία Προέλευσης!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη Νο1 πηγή πρωτεΐνης από φρέσκα αυγά με ονομασία προέλευσης! Το παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού κυκλοφορεί στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά σε χαρτοκυτίο Pure Pak για τη διασφάλιση της ασφάλειας του προϊόντος και...
Back To Top