Εύκολο στους συνδυασμούς, οικονομικό και εύγευστο, το ροζέ κρασί, υποτιμημένο μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση της γενιάς των Μιλένιαλς.

Εύκολο στους συνδυασμούς, οικονομικό και εύγευστο, το ροζέ κρασί, υποτιμημένο μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση της γενιάς των Μιλένιαλς. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία online delivery Wine Access για τις ΗΠΑ, η οποία είδε τις πωλήσεις των ροζέ οίνων να εκτοξεύονται κατά 1.400% μέσα στην τελευταία διετία!

Σε πρόσφατο δημοσίευμά της με τίτλο Through the Grapevines (Grapevines σημαίνει αμπέλια αλλά και φήμες, διαδόσεις) η εταιρεία αναφέρει ότι οι Μιλένιαλς αποτελούν πλέον το 47% των καταναλωτών στην αγορά κρασιού – δηλαδή, την ελέγχουν σε μεγάλο ποσοστό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή λοιπόν, το 2015 μόλις μία ανά 510 φιάλες κρασιού, που πουλούσε η συγκεκριμένη υπηρεσία, ήταν ροζέ. Σήμερα όμως το ποσοστό των ροζέ στις πωλήσεις κρασιού ανέρχεται σε μία ανά 36 φιάλες. Μιλάμε για μια τεράστια άνοδο.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ροζέ κρασί, εκτός από απολαυστικό και σε προσιτή τιμή, «γράφει» και ωραία στο φακό των smartphones και βοηθάει τους Μιλένιαλς να ανεβάσουν ελκυστικές φωτογραφίες στο Instagram. Δεν το λες και ασήμαντο πλεονέκτημα, για τη γενιά των social media.

empty alt

Υδατάνθρακες για την άσκηση

Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για όσους αθλούνται είναι το γλυκογόνο λένε οι έρευνες. Τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες είναι πολύ βασικές, αφού βοηθούν στην καλύτερη απόδοση της αερόβιας άσκησης.
empty alt

Ένα νέο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα ζυμαρικά άνοιξε (πού αλλού;) στην Ιταλία

Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.
empty alt

Ο Hot Pie του Game of Thrones είναι ζαχαροπλάστης και στην αληθινή ζωή

Θυμάσαι τον Hot Pie, το ορφανό αγόρι που λατρεύει τη ζαχαροπλαστική και το οποίο ξανασυνάντησε την Arya στο δεύτερο επεισόδιο της 7ης σεζόν; Αυτόν που, όπως της εκμυστηρεύτηκε, το μυστικό για την επιτυχία μιας πίτας είναι «να τσιγαρίσεις το βούτυρο πριν φτιάξεις τη ζύμη»; Ο Ben Hawkey, […]
empty alt

Πώς μια γιαγιά μαγείρισσα από τη Χίο έγινε viral σε όλο τον κόσμο

Όσα γκουρμέ πιάτα κι αν δοκιμάσεις, πάντα θα επιζητάς το ζεστό, καλομαγειρεμένο φαγητάκι της γιαγιάς σου. Αυτό που έχεις συνδέσει με τις παιδικές σου αναμνήσεις, τα ροζιασμένα της χέρια και την ανιδιοτελή της αγάπη.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Η νέα τάση; Vegan κρασί!

Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Vegan κρασί: σύντομα κοντά σας» η Guardian κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στη νέα αυτή τάση, που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα περισσότερες διατροφικές επιλογές των vegans (όσων απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα) στις μέρες μας.
empty alt

Το τέλειο συνοδευτικό για μεσογειακές γεύσεις!

Πλούσια σε σιναρόσπορο και κουρκουμά, και χωρίς συντηρητικά, η Μουστάρδα «Απαλή», που εγκαινιάζει την καινούργια σειρά προϊόντων μουστάρδας της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος, ταιριάζει τέλεια με τις μεσογειακές γεύσεις.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
Back To Top