Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα […]

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα και φυσικά τη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ιταλική και την ελληνική κουζίνα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διοργανώνεται ως εξής:

Σάββατο 14/4

Προαύλιο Μηχανουργείου:
13.00-15.00 Παρουσίαση της κυκλαδίτικης κουζίνας
15.00-17.00 Ιταλική Κουζίνα – καρμπονάρα
17.00-19.00 Παρουσίαση της επτανησιακής κουζίνας
19.00-21.00 Ιταλική Κουζίνα – πίτσα γεμιστή τηγανητή

Παλαιοί Φούρνοι:
15.00-15.45 & 17.30-18.15 Μαθήματα οινογνωσίας από το Sommelier της Alitalia Carlo Attisano

Κυριακή 15/4

Προαύλιο Μηχανουργείου:
13.00-15.00 Παρουσίαση της ηπειρωτικής κουζίνας
15.00-17.00 Ιταλική Κουζίνα – καρμπονάρα
17.00-19.00 Παρουσίαση της μακεδονίτικης κουζίνας
19.00-21.00 Ιταλική Κουζίνα – πίτσα γεμιστή τηγανητή

Παλαιοί Φούρνοι:
15.00-15.45 & 18.00-18.45 Μαθήματα οινογνωσίας από το Sommelier της Alitalia Carlo Attisano

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τους φορείς: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδα και Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Βρες το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

sideris afisa 1b

empty alt

Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κοστίζει 6 ευρώ

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να απολαύσεις το καλύτερο κρασί στον κόσμο. Αυτό τον τίτλο για το 2017 κατέκτησε μια χιλιανή ετικέτα κόκκινου κρασιού που πωλείται online στην τιμή των 5,5 λιρών (κάτι παραπάνω από 6 ευρώ).
empty alt

Επιτέλους! Το ΑΤΜ μπύρας έγινε πραγματικότητα!

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να απολαμβάνεις ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα μία παγωμένη μπύρα; Ή να μπορείς να πιείς την εν λόγω μπύρα όταν τη θες χωρίς να χρειάζεται να υπομείνεις ουρές και καθυστερήσεις; Μάλλον κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους και οι ιθύνοντες ενός μπαρ στο […]
empty alt

Νέα σειρά κουζινικών από την Dolce & Gabbana

Ο διάσημος ιταλικός οίκος Dolce & Gabbana δεν κάνει μόνο θραύση στις πασαρέλες αλλά και στις…κουζίνες! Και όταν συνεργάζεται με έναν άλλο οίκο, γνωστό για το απαράμιλλο design του στις συσκευές κουζίνας, τη Smeg, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι χάρμα οφθαλμών! Αποτέλεσμα της συνεργασίας, η […]
empty alt

Spaghetti donuts: Τα νέα αγαπημένα των food bloggers

Λίγο τα social media, λίγο η κρίση, οι εστιάτορες ανά τον κόσμο στίβουν το κεφάλι τους για να βρουν πρωτότυπες ιδέες και να προσελκύσουν πελατεία.
empty alt

Δημιουργήθηκε ένα νέο είδος σοκολάτας!

Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους.
empty alt

Το fidget spinner στην υπηρεσία της γαστρονομίας

Θα τα βρεις στα χέρια σχεδόν όλων των παιδιών (και πολλών ενηλίκων για να είμαστε ειλικρινείς…) που κάνουν πλέον διαγωνισμό ποιο θα έχει τα πιο πολλά.
empty alt

Τα γλυκά της είναι τόσο όμορφα, που μόλις με 35 posts ξεπέρασε τους 100.000 followers

Αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στο κινητό της, γιατί η μπαταρία της τελειώνει σε χρόνο ρεκόρ. Ο λόγος για τη Lauren Ko, δημιουργό του λογαριασμού Lokokitchen στο Instagram, που στα 35 posts της είχε ξεπεράσει ήδη τους 100.000 followers! Και όχι τυχαία, γιατί τα γλυκά της, που […]
empty alt

Ελληνικές γεύσεις με παγκόσμια λάμψη αποκλειστικά στα ΑΒ

Έξι προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που ανήκουν στις σειρές «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» και «ΑΒ Επιλογή», ξεχώρισαν στο φετινό διαγωνισμό του International Taste Institute.
Back To Top