Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά:
- 240 γρ. κους κους από καλαμπόκι προβρασμένο
- 400 γρ. μύδια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη τετραγωνάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη τετραγωνάκια
- 200 γρ. φασολάκια
- 1 εσαλότ
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε τα φασολάκια al dente και σε ένα άλλο τηγάνι ανοίγουμε τα μύδια μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αντί για νερό προσθέτουμε το νερό από τα μύδια. Ζεσταίνουμε το κους κους σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές, τα φασολάκια, το εσαλότ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και πριν σερβίρουμε βάζουμε από πάνω τα μύδια που έχουμε κρατήσει ζεστά.