Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
Όπως μαθαίνω, όμως, δεν χρειάζεται να πετάω ούτε αυτό το τελευταίο φλυτζάνι, ούτε τον αλεσμένο καφέ που το έφτιαξε, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα όπου μπορείς να τα αξιοποιήσεις μέσα στο σπίτι! Απλά κράτα τα σε ένα σφραγισμένο βάζο στο ψυγείο σου και χρησιμοποίησέ τα όποτε τα χρειαστείς.

Πάρε ιδέες:
1. Καθάρισμα
Άπλωσε μία ποσότητα από τον χρησιμοποιημένο αλεσμένο καφέ σε ένα σφουγγάρι και τρίψε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σου που έχουν καμμένα υπολείμματα. Απόφυγε καλύτερα τα κεραμικά σκεύη και γενικά όσα λεκιάζουν εύκολα. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις αποχετεύσεις, μαζί με βραστό νερό και λίγο υγρό πιάτων!

2. Παγάκια
Δοκίμασε τώρα το καλοκαίρι να πιείς παγωμένο ή δροσερό έστω καφέ φίλτρου, φτιάχνοντας παγάκια από τα υπολείμματα της προηγούμενης ημέρας. Επίσης, αντί για τον καφέ, μπορείς να προσθέσεις τα παγάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο γάλα!

3. Ομορφιά
Ανακάτεψε μερικές κουταλιές χρησιμοποιημένου αλεσμένου καφέ με λάδι καρύδας και λίγο μέλι για να φτιάξεις μάσκα απολέπισης!

4. Μυρωδιά
Τρίψε τα χέρια σου με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ για να ξεμυρίσουν αφού έκοψες σκόρδο ή κρεμμύδι! Επίσης, μπορείς να τους βάλεις στο ψυγείο σου για να απορροφήσουν δυσάρεστες οσμές!

5. Φυτά
Τα υπολείμματα του καφέ είναι από τα καλύτερα και πάνω από όλα φυσικά λιπάσματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον κήπο και τις γλάστρες σου.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top