Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το. Αυτή η συνταγή σε απογειώνει γευστικά και σε ταξιδεύει σε ένα γαλλικό κλασικό μπιστρό με έναν Croque Monsieur να σε περιμένει…

Εννοείται ότι η πρόταση αυτή κάνει και για brunch αλλά και εναλλακτικά για οποιοδήποτε γεύμα της μέρας σου!

 

ΚΛΑΣΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΙΣΤΡΟ SANDWICH – CROQUE MONSIEUR

 

ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

monc

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες άσπρο ψωμί

4 κουτ. γλ. βούτυρο, μαλακό

4 φέτες ζαμπόν

4 φέτες γραβιέρα

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας νερό

Αλάτι

Φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι

moncro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Άπλωσε το ψωμί με λίγο μαλακό βούτυρο, φτιάξε 4 σάντουιτς, το καθένα με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Πίεσέ τα σταθερά μαζί.

Χτυπάς τα αυγά με το νερό, προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι, και βυθίζεις τα σάντουιτς στο μείγμα των αυγών, βεβαιώνεσαι ότι έχεις καλύψει καλά όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι / τηγάνι με βαρύ πυθμένα, όταν έχει λιώσει και είναι πολύ ζεστό – αλλά δεν έχει γίνει καφέ, τηγανίζεις τα σάντουιτς για περίπου 5 – 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.

Σερβίρεις αμέσως.

Tip: Αν το προτιμάς, αν και δεν είναι παραδοσιακό, μπορείτε να τοποθετήσεις τα croque-monsieur σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί και να τα ψήσεις σε έναν μέτριο ζεστό φούρνο – 175 ° C / 350 ° F – γυρίζεις μία φορά, για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Είναι πιο εύκολο να προετοιμάσεις έναν μεγαλύτερο αριθμό με αυτόν τον τρόπο και να τα κρατήσεις ζεστά μέχρι να είσαι έτοιμη να τα σερβίρεις.

Tip no 2: Αν θες να κακομάθεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω, τηγάνισε αβγό μάτι και βάλε το πάνω στο σάντουιτς… Προϋπόθεση βασική ωστόσο να λατρεύεις τα αβγά!

 

 

empty alt

Βρώμικες τροφές

Θεωρείται η “βασίλισσα” των ανοιξιάτικων φρούτων αφού η φράουλα είναι νόστιμη και θρεπτική. Σύμφωνα όμως με τη λίστα η οποία καταγράφει τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε δυό φορές πριν...
empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.
Back To Top