Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!

 

Το πέστο του Ποπάι

Συστατικά

300 γρ. πλυμένο στεγνό baby σπανάκι

Λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός

300 γρ. κατίκι Δομοκού

Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μία κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

Μισό λεμόνι στυμμένο

Αλάτι και πιπέρι

bigstock-pesto-sauce-and-ingredients-ov-90928637-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Κάτι και να καίει

Συστατικά

4 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης

Μία (ή δύο) πιπεριά τσίλι ή jalapeno ωμή

200 γραμμάρια κοπανιστή

100 γραμμάρια πικάντικη φέτα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Ένα φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

Canva-Creamy-cauliflower-soup-with-walnuts-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Το μυστικό του λαγού

Συστατικά

300 γραμμάρια βρασμένα στον ατμό καρότα

2 σκελίδες σκόρδο

300 γραμμάρια κρεμώδες τυρί

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

58a881_ad9e5d38e65145dd810a3cba141259a0_mv2_d_1920_1280_s_2-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Μεξικάνικη σιέστα

3-4 ώριμα αβοκάντο

1 σκελίδα σκόρδο

50 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι

Μια σταγόνα ταμπάσκο

Το χυμό ενός λεμονιού

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Avocado-Crema-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Έγινες παντζάρι

400 γραμμάρια παντζάρι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα καρύδια

2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα

100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

Αλάτι και πιπέρι

Blood-Red-Beet-Hummus-with-Carrot-Fingers-1-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

 

Συνοδέψτε με κριτσίνια, ψιλοκομμένες ψημένες πιτούλες, φρυγανισμένο ψωμί, κράκερ, νάτσος ή πατατάκια.

Ταιριάζουν επίσης ιδανικά με ωμά κρατσανιστά λεπτοκομμένα μπατουνάκια λαχανικών, όπως καρότο ή μπρόκολο.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
Back To Top