Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.

 

Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα. Συμπλήρωσε τις φρεσκοφρυγανισμένες ή φρεσκοψημένες (στο γκριλ) φέτες ψωμιού απλώς με μαριναρισμένες ντομάτες και θα έχεις το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ. Όσο πιο κόκκινες και όσο πιο ζουμερές είναι οι ντομάτες σου, τόσο καλύτερη και πιο απολαυστική θα είναι και οι μπρουσκέτες σου. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μεγάλη ντομάτα που φαίνεται ζουμερή από εκείνες που αγόρασες από τη λαϊκή αγορά ή το ράφι με τα βιολογικά προϊόντα, αλλά αν θέλεις να φτιάξεις αυτήν τη συνταγή ακόμα κι όταν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις μια καλοκαιρινή ποικιλία κερασιών ή σταφυλιών.

Ιδέες για σερβίρισμα ή διαφορετικές εκδοχές για μπρουσκέτες υπάρχουν άπειρες – διάφοροι συνδυασμοί μαλακών τυριών, αλλαντικών, σολομός, αλλά και σος επικάλυψης όπως πέστο μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα με μόνο όριο τις προσωπικές προτιμήσεις στις γεύσεις και τη φαντασία σου.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ

4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

4 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους

1/4 φλ. λεπτοκομμένος βασιλικός

2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι

1 κουτ. αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

bruschetta2

 

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

1 μεγάλη μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να φτιάξεις μαριναρισμένες ντομάτες: Προθερμάνεις το φούρνο στους 200°. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησε μέχρι ελαφρά να χρυσίσει, 2 έως 4 λεπτά, στη συνέχεια αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε μαζί ντομάτες, βασιλικό, ξύδι, αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Πρόσθεσε το σκόρδο και το λάδι και ανακάτεψε. Άφησε το μαρινάρισμα για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, για το φρυγανισμένο ψωμί: Άλειψε ελαφρά το ψωμί και στις δύο πλευρές με λάδι και τοποθέτησε το σε μεγάλο ταψί. Ψήσε το ψωμί μέχρι να χρυσίσει, 10 έως 15 λεπτά, έχοντας γυρίσει κι από τις δύο πλευρές. Άφησε το ψωμί να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά τρίψτε τις κορυφές του ψωμιού με τη μισή σκελίδα σκόρδου.

Βάλτε με το κουτάλι τη μαρινάδα ντομάτας πάνω στο ψωμί λίγο πριν το σερβίρετε.

Buon appetito!

 

 

empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
empty alt

Εύκολες ψητές μελιτζάνες με παρμεζάνα

Παρατείνουμε το καλοκαίρι με μια υπέροχη συνταγή
Back To Top