Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1. Τα πλένεις σχολαστικά σε κρύο νερό. Τα βυθίζεις σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό για τουλάχιστον τρεις φορές προτού τα στραγγίξεις.
2. Στρώνεις χαρτί κουζίνας σε ένα τάπερ ή σε ένα σακουλάκι ασφαλείας και τοποθετείς τα λαχανικά στο εσωτερικό του.
3. Προσθέτεις ένα ακόμη κομμάτι χαρτί και κλείνεις αεροστεγώς το τάπερ ή το σακουλάκι (δεν πειράζει αν παγιδευτεί λίγος αέρας στο εσωτερικό του).
4. Τα βάζεις στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται φρέσκα και τραγανά για πάνω από μία εβδομάδα!