Το καλύτερο συστατικό για σαλάτα σού προσφέρει πολλά οφέλη
Τέλειο συστατικό, από σαλάτες, ομελέτες μέχρι πίτσα. Η ρόκα συνιστά μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, χαρίζοντας ιδιαίτερη γεύση, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και χαρίζοντας στον οργανισμό μας ποικίλα οφέλη για καλύτερη υγεία. Ακολουθούν πέντε από αυτά, που θα σε πείσουν να την προσθέσεις στο διαιτολόγιό σου σε σταθερή συχνότητα.
Βοηθάει στο αδυνάτισμα
Η ρόκα βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας, όπως και του νευρικού συστήματος. Διαθέτει πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ μια κούπα με ψιλοκομμένη ρόκα αντιστοιχεί σε 5 μόλις θερμίδες. Επιπλέον, η υψηλή συγκέντρωσή της σε φυτικές ίνες ενισχύει την πέψη και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.
Διαθέτει αντικαρκινική δράση
Η ρόκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που βοηθούν αρκετά στην αντιμετώπιση των επιβλαβών και καρκινογόνων επιδράσεων των οιστρογόνων του οργανισμού. Από την κατανάλωσή της ενισχύονται οι πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη, του στήθους, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η ρόκα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στον σχηματισμό του κολλαγόνου, στην απορρόφηση του σιδήρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Δυναμώνει τα οστά
Η ρόκα διαθέτει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οξαλικά σε σχέση με άλλα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και μαζί με τη βιταμίνη Κ και των μετάλλων που διαθέτει, ενισχύει την υγεία των οστών μας, δυναμώνοντάς τα.
Προστατεύει το DNA
Η χλωροφύλλη που περιέχει η ρόκα – όπως και όλα τα πράσινα λαχανικά – διαθέτει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, που ενισχύει τη σωστή λειτουργία σε περισσότερες από 300 μεταβολικές διεργασίες στον οργανισμό και το DNA μας.