Στο πρώτο πείραμα οι 52 εθελοντές κλήθηκαν υποβλήθηκαν σε ένα τεστ που είχε στόχο να προκαλέσει πλήξη (απαιτούσε να κάνουν επί αρκετή ώρα αλλεπάλληλα copy σε μία ομάδα γραμμάτων) και στη συνέχεια να ζητήσουν να φάνε ό,τι ήθελαν.

Στο πρώτο πείραμα οι 52 εθελοντές κλήθηκαν υποβλήθηκαν σε ένα τεστ που είχε στόχο να προκαλέσει πλήξη (απαιτούσε να κάνουν επί αρκετή ώρα αλλεπάλληλα copy σε μία ομάδα γραμμάτων) και στη συνέχεια να ζητήσουν να φάνε ό,τι ήθελαν.

Στο δεύτερο πείραμα συμμετείχαν 45 εθελοντές οι οποίοι είδαν είτε ένα βαρετό είτε ένα αστείο βίντεο, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους πολλά υγιεινά και ανθυγιεινά σνακ. Το βάρος των εδεσμάτων ζυγίστηκε πριν και μετά το βίντεο για να καταγραφεί πόσο και τι ακριβώς είχαν φάει.

Οι ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS) που διεξήχθη στο Νότιγχαμ, υποστήριξαν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου πειράματος έδειξαν πως μετά την ολοκλήρωση του βαρετού τεστ οι εθελοντές έφαγαν ως επί το πλείστον ανθυγιεινά τρόφιμα, όπως πατατάκια, γλυκά και πρόχειρα φαγητά.

Αντίστοιχα, στο δεύτερο πείραμα οι εθελοντές που έβλεπαν το βαρετό βίντεο κατανάλωσαν πολύ περισσότερα ανθυγιεινά σνακ.

«Όταν δεν νιώθουμε ενδιαφέρον από τη δουλειά, το σπίτι ή την κοινωνική μας ζωή, αποζητάμε τα πλούσια σε λίπη και ζάχαρη τρόφιμα σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσουμε αυτή την έλλειψη. Αυτό ως φαίνεται οφείλεται στην ντοπαμίνη, την χημική ουσία του εγκεφάλου που παράγεται όταν νιώθουμε ενδιαφέρον για κάτι », δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σάντι Μαν, από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ.

Η δρ Μαν τόνισε επίσης ότι τα νέα ευρήματα συνδέονται με παλαιότερες μελέτες εκείνα οι οποίες επίσης είχαν συσχετίσει την πλήξη με την κατανάλωση παχυντικών τροφίμων.

Και κατέληξε: «Οι άνθρωποι που σχεδιάζουν εκπαιδευτικές εκστρατείες για την προώθηση της υγιεινής διατροφής, θα πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν την πλήξη, συμπεριλαμβανομένης της πλήξης στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Οι άνθρωποι που βαριούνται δεν πρόκειται να φάνε ποτέ καρύδια».

empty alt

Γιατί τα δαμάσκηνα αξίζουν μια θέση στη διατροφή σου

Πες μου ότι σκέφτεσαι σοβαρά να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες! Η Άνοιξη σε εμπνέει να τρως περισσότερα φρούτα; Διάβασε παρακάτω γιατί ένα από αυτά πρέπει να είναι οπωσδήποτε το δαμάσκηνο! Θεωρούνται υπερτροφή και όχι τυχαία καθώς αποτελούν πηγή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων ενώ...
empty alt

5 τροφές που προστατεύουν την καρδιά σου

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το δεδομένο ότι σήμερα οι καρδιοπάθειες αποτελούν τη Νο 1 αιτία θανάτου για άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως, τότε σίγουρα η ανακοίνωση για την ανακάλυψη μίας νέας θεραπείας -που θα μείωνε τους θανάτους από τη συγκεκριμένη αιτία- θα αποτελούσε ένα από τα πιο […]
empty alt

Τι να τρως για να έχεις άψογη όραση.

Ξέρεις ότι τώρα τελευταία δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή. Και δεν είναι μόνο ότι μπορεί να πάρεις κιλά.
empty alt

Μια νέα μελέτη καταλήγει στο ότι πρέπει να τρώμε βραδινό στις 2 το μεσημέρι

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας, συνήθως το τρώμε γύρω στις 8-9 μ.μ., σωστά; Σωστά θα απαντάς αλλά μια νέα μελέτη έρχεται να πει ότι μπορεί αυτή η τακτική μπορεί να είναι και λάθος.
empty alt

5 λόγοι να χρησιμοποιείς πιπερόριζα στη μαγειρική σου

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, χαρακτηριστική της κινεζικής κουζίνας και όχι μόνο, δίνει ιδιαίτερο άρωμα στα πιάτα όπου προστίθεται αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα.
empty alt

Παγκόσμια μέρα tofu και ρίχνουμε μια ματιά στο διατροφικό του προφίλ

Το Tofu είναι ένα φαγητό φτιαγμένο από συμπυκνωμένο γάλα σόγιας που πιέζεται σε συμπαγή λευκά τεμάχια σε μια διαδικασία παρόμοια με την τυροκομική.
empty alt

Γιατί το μανταρίνι είναι το απόλυτο σνακ και του χειμώνα

Η θερμιδική αξία ενός μανταρινιού είναι σχεδόν αμελητέα για τον οργανισμό μας, γεγονός που το καθιστά στο απόλυτο σνακ για τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα που αυτό ευδοκιμεί.
empty alt

8 σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό σου ο χυμός Cranberry

Από την πρόληψη των ουρολοιμώξεων μέχρι την προαγωγή της οδοντικής υγείας, ο χυμός cranberry είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε υγιεινή διατροφή.
Back To Top