Ξυπνάς στις 7 το πρωί, ετοιμάζεσαι βιαστικά, αρπάζεις τον καφέ που έχεις φτιάξει με την ψυχή στο στόμα και ξεκινάς για τη δουλειά. Εκεί, στην καλύτερη περίπτωση, παραγγέλνεις μία έτοιμη τυρόπιτα και στη χειρότερη, δεν προλαβαίνεις να φας τίποτα μέχρι την ώρα του μεσημεριανού γεύματος.
Ωστόσο, ένα καλό πρωινό δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη για να τα βγάλεις πέρα με τις υποχρεώσεις σου με γεμάτο στομάχι και καθαρό μυαλό και να μη βρεθείς στα… πρόθυρα της λιποθυμίας τις πιο ζεστές ώρες του 24ωρού. Οι συμβουλές της διαιτολόγου Tran Luong, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου ένα πλούσιο, υγιεινό και νόστιμο πρώτο γεύμα της ημέρας.
1. Προγραμμάτισε το πρωινό από την προηγούμενη μέρα. Φτιάξε μια λίστα με όλα τα υλικά που θα χρειαστείς και φρόντισε να τα προμηθευτείς εγκαίρως (γιατί ποιος έχει το χρόνο και τη διάθεση να τρέχει πρωί πρωί να αγοράσει γάλα;). Μια τέλεια ιδέα, για να έχεις ένα έτοιμο γεύμα μόλις ξυπνήσεις, είναι να βάλεις βρώμη να μουλιάζει σε γάλα, σπόρους και μπαχαρικά της επιλογής σου από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
2. Οι περίτεχνες συνταγές είναι προαιρετικές. Εκτός αν είσαι από τους τυχερούς που πιάνουν δουλειά αργά, μην πιεστείς να φτιάξεις κάτι περίπλοκο. Ένα μπολ με γιαούρτι και δημητριακά ολικής άλεσης, συν μία μπανάνα θα σου δώσουν ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου (και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και λιπαρά).
3. Πάρε μαζί σου το πρωινό στο γραφείο. Από το να φας με άγχος και βιασύνη, καλύτερα να το βάλεις σε ένα τάπερ ή σε αλουμινόχαρτο και να το απολαύσεις στο γραφείο με την πρώτη ευκαιρία που θα χαλαρώσεις λίγο. Μερικές ιδέες για πρωινά που μεταφέρονται εύκολα είναι μια πίτα ολικής άλεσης με αυγό, σπανάκι και αβοκάντο, ένα σάντουιτς ολικής άλεσης με τυρί κρέμα και σολωμό ή ακόμη και ένα κεσεδάκι γιαούρτι με μία χούφτα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.