Η άνοιξη και η προσμονή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και ένα και δύο lockdown!
Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά από ανωφελή και παχυντικά τσιμπολογήματα, καθώς το αίσθημα πληρότητας που σου προσφέρουν διαρκεί για αρκετή ώρα.
Σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά και καρύδια
Αυτή η σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσεις δραστικά τον αριθμό των θερμίδων σου στο κυρίως γεύμα. Με τις ευεργετικές ιδιότητες του μαρουλιού και του λάχανου, καθώς και τα υγιή λίπη και τις φυτικές ίνες από τα καρύδια, αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα είναι αρωματισμένη με ξύδι sherry (εναλλακτικά μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε μπαλσάμικο που είναι αρωματισμένο) και περιέχει τη γλυκιά σπιρτάδα από τα ντοματίνια. Είναι εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη.
3 φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, κινέζικο λάχανο)
50 γραμμάρια καρύδια
1 κουταλιά της σούπας καρυδέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι Sherry
4-5 ντοματίνια
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ανακάτεψε τα φυλλώδη λαχανικά και τα ντοματίνια με τα αλεσμένα καρύδια σε ένα γυάλινο μπολ.
Πρόσθεσε το καρυδέλαιο και το ξύδι sherry στη σαλάτα και ανακάτεψε καλά.
Προαιρετικά για να εντείνεις το αίσθημα κορεσμού μπορείς να προσθέσεις άπαχο ζαμπόν ή φιλέτο ψημένο κοτόπουλο.
Σαλάτα με πράσινο μήλο
Η δροσιστική γεύση των πράσινων μήλων θα δώσει αέρα εξοχής σε αυτήν τη συνταγή σαλάτας. Περιέχει πράσινο μήλο και μάνγκο σε σάλτσα από χυμό λεμονιού.
2 πράσινα μήλα – σε πολύ λεπτές φέτες
1 ακατέργαστο μάνγκο – τριμμένο
Ένα ματσάκι κόλιανδρο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι – για γεύση
Πιπέρι – για γεύση
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα μήλα και το μάνγκο σε ένα μπολ σαλάτας.
Πασπαλίστε λίγο αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.
Κόψτε με το χέρι το κόλιανδρο και προσθέστε το μαζί με το χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε τα όλα μαζί και αφήστε το μπολ για λίγο στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύο.
Σαλάτα λάχανου
Αυτή η σαλάτα με λάχανο είναι εξαιρετικά ελαφριά και γευστική. Μια νόστιμη κρύα σαλάτα με ένα μείγμα από πιπέρι, ντομάτες και λάχανο σε μια γαλλική σάλτσα, που δημιουργεί ένα υπέροχο γεύμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλές θερμίδες. Η υψηλή περιεκτικότητα του λάχανου σε νερό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το αίσθημα κορεσμού χωρίς να ανατρέψεις τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
4 μεσαίες ντομάτες
1 πιπεριά
Κόκκινο πιπέρι ή μπαχάρι
Κόκκινη πιπεριά (χοντρά αλεσμένη)
250 γραμμάρια λάχανο
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας γαλλική σάλτσα (French dressing)
{Συστατικά French dressing: 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ,6 κουταλιές της σούπας λάδι, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, 4 κουταλιές αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας, 4 σκελίδες θρυμματισμένο σκόρδο Πώς να φτιάξετε γαλλική σάλτσα: 1. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά μαζί. 2. Η γαλλική σάλτσα μπορεί να κατασκευαστεί και να διατηρηθεί σε βιδωτό μπουκάλι για μελλοντική χρήση. 3. Να ανακινείς πάντα καλά τη φιάλη πριν τη χρήση}
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλούδισε και αφαίρεσε τα σπόρια από τις ντομάτες και κόψε τες σε λωρίδες.
Τρίψε το λάχανο, την πιπεριά και το μπαχάρι σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Φτιάξε τη γαλλική σάλτσα και πρόσθεσε το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.