Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 

Υλικά:

4 φιλέτα μπακαλιάρο κομμένα στη μέση (περίπου 100-120γρ. το καθένα)

400 γρ. μανιτάρια Champignon

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. θυμάρι

30 ml ξύδι μπαλσάμικο

Λίγο αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το μισό ξύδι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά. Κάνουμε χώρο και τοποθετούμε στη μέση τα φιλέτα ψήνοντάς τα και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στα πιάτα. Τοποθετούμε στην άκρη του πιάτου τα μανιτάρια και ρίχνουμε από πάνω τους το υπόλοιπο μπαλσάμικο. Σερβίρεται ζεστό.

empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Πουτίγκα βερίκοκο

Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει. 
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
Back To Top