Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.

Υλικά:

½ κιλό καρέ χοιρινό

Χυμό και ζεστ τριμμένο από 3 πορτοκάλια

150 γρ. κόκκινο κρασί

20 γρ. ζάχαρη μαύρη

5 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

Λίγο ελαιόλαδο

2 μεγάλα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες για το σερβίρισμα

150 γρ. πικάντικη μουστάρδα για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και μόλις έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ζεστ και το γλυκάνισο. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βγάζουμε από την κατσαρόλα αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε λεπτές φέτες. σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί που έχει ψηθεί το κρέας, ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αυτή τη σως και τα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες.

 

empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
Back To Top