Εύκολη | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
Υλικά:
650 γρ. βρασμένα ρεβίθια και σουρωμένα
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 γρ. αλεύρι
6 φέτες σπεκ
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τη δάφνη, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τσιγαρίζουμε λίγο, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά. Μόλις πιει το νερό βγάζουμε τη δάφνη και περνάμε στο μίξερ. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στη ζέστη. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σπεκ μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και το σερβίρουμε μαζί με την κρέμα ρεβιθιού.