Μέτρια   Μερίδες : 20   12.31-15.00  

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.

Υλικά:

Για τη ζύμη

800 γρ. αλεύρι

500 ml νερό χλιαρό

50 γρ. μαγιά φρέσκια

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

100 ml ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. ρύζι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε αρχικά τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά τον κιμά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν όλα μαζί. Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε μία μπασίνα βάζουμε το νερό χλιαρό και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να έχουμε μία ζύμη η οποία να μη κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε για λίγο και φτιάχνουμε τα πιροσκί αμέσως. Κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια ζύμης, αφού λαδώσουμε τα δάχτυλά μας, τα ανοίγουμε σε κύκλους και βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά από τη γέμιση. Τα κλείνουμε σαν βαρκούλα και μόλις είναι έτοιμα ζεσταίνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.

empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Μικρά muffin με σοκολάτα

Τέλεια, αφράτα muffins με σοκολάτα. Κλασικά μικρά κέικ για παιδικά πάρτι, για πρωινό, για σνακ στη δουλειά.
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
Back To Top