Εύκολη | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
Υλικά:
- 60 γρ. αλεύρι από ρύζι
- 80 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. γάλα από ρύζι
- 1 στικ βανίλια
- 100 γρ φλέικς αμυγδάλου
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ψίχα από τη βανίλια και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση και αποσύρουμε. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κουβερτούρα τριμμένη. Βγάζουμε από τη φωτιά και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε το ρυζάλευρο και σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μη σβολιάσει. Βάζουμε πάλι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να πήξει. Βάζουμε σε 4 μπολάκια, αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα φλέικς αμυγδάλου.