Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 60 γρ. αλεύρι από ρύζι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. γάλα από ρύζι
  • 1 στικ βανίλια
  • 100 γρ φλέικς αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ψίχα από τη βανίλια και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση και αποσύρουμε. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κουβερτούρα τριμμένη. Βγάζουμε από τη φωτιά και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε το ρυζάλευρο και σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μη σβολιάσει. Βάζουμε πάλι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να πήξει. Βάζουμε σε 4 μπολάκια, αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα φλέικς αμυγδάλου.

 

empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
Back To Top