Εύκολη | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
Υλικά:
48 μύδια με χοντρό περίβλημα
125 γρ. μαλακό βούτυρο
100 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250°C. Ξεπλένουμε τα μύδια και τα βάζουμε σε μία χύτρα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πετάμε τα άδεια κοχύλια. Λιώνουμε το βούτυρο με το πιρούνι, προσθέτουμε την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα, το σκόρδο λιωμένο, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά και 2 κουταλιές από το ζωμό του μαγειρέματος των μυδιών φιλτραρισμένο και ρίχνουμε και πιπέρι. Γεμίζουμε κάθε μύδι με αυτό το μείγμα βουτύρου. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψάκι στρωμένο με χοντρό αλάτι. Βάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.