Μέτρια | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.
Υλικά:
4 μεγάλα ορτύκια ή 8 μικρά τυλιγμένα σε λωρίδες λαρδιού
40 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. σουσάμι
2 κ.σ. ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Βάζουμε τα ορτύκια αλατοπιπερωμένα σε μια χύτρα με ζεστό βούτυρο για 5 λεπτά να πάρουν χρώμα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, το λάδι και το σουσάμι.. αφαιρούμε το λίπος που έχει περισσέψει από το μαγείρεμα στη χύτρα. Ραντίζουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα μελιού και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελωθούν για 2-3 λεπτά. Μαγειρεύουμε ακόμα 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ραντίζοντας συνέχεια τα ορτύκια με το χυμό τους. Σερβίρουμε με μια τηγανιά σοταρισμένα μανιτάρια.