Εύκολη | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
Υλικά:
1 λόλο ρόσο
1 τροκαντέρο
1 μήλο κόκκινο
1 μήλο πράσινο
1 αχλάδι κίτρινο (κάιζερ)
1 κ.σ. σταφίδα ξανθή
4 φέτες ψωμί μπαγκέτας
200 γρ. τυρί καμαμπέρ ή μπρι
30 γρ. φιστίκια αιγίνης καβουρδισμένα
2 κ.σ. ξύδι μήλο
1 κ.σ. τζιν
8 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες:
Πλένουμε τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι. Βάζουμε τις σταφίδες μέσα σε νερό χλιαρό να μαλακώσουν. Παίρνουμε το ψωμί, το περνάμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουμε το καμαμπέρ σε κομμάτια. Παίρνουμε τα φρούτα μαζί με τη φλοίδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες περνώντας τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ξύδι, το τζιν και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα φρούτα και ρίχνουμε τη βινεγκρέτ. Το απλώνουμε σε ένα πιάτο, από πάνω ρίχνουμε τα κομμάτια από το τυρί και δίπλα βάζουμε το ψωμί.