Μέτρια | Μερίδες : 3 | 15.01-18.30 |
Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
Υλικά
300 γρ. Spaghetti
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
50 γρ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αβοκάντο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει 5 – 8 λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, έχουμε βράσει τα Spaghetti al dente, τα έχουμε σουρώσει κρατώντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε να δέσουν όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και τέλος βάζουμε και το αβοκάντο που το έχουμε κόψει την τελευταία στιγμή τετραγωνάκια (για να μη μαυρίσει). Σοτάρουμε και προσθέτουμε και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.