Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
200 γρ. ρύζι για πιλάφι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπεσαμέλ για την επιφάνεια
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για την επίστρωση
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη ζεματίζουμε το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σουρώνουμε. Ύστερα παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μείγμα με το σπανάκι και τα μυρωδικά να σοταριστούν λίγο κι αυτά και τέλος τα αυγά. Σε ένα πυρέξ που έχουμε πριν βουτυρώσει απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό ρύζι και το μισό τυρί από πάνω. Ύστερα συνεχίζουμε απλώνοντας το μείγμα με το σπανάκι και το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το υπόλοιπο ρύζι και καλύπτουμε το πυρέξ με τη μπεσαμέλ και το τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.