Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών. Το ήξερες, ωστόσο, ότι στους σπιτικούς σου χυμούς μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά, πέρα από φρούτα και λαχανικά, δίνοντας μια νέα διάσταση στη γεύση τους – και επιπλέον υγιεινά οφέλη; Για παράδειγμα:
Μυρωδικά. Ίσως στη λεμονάδα σου να χρησιμοποιείς ήδη φρέσκο δυόσμο, το είχες σκεφτεί όμως, π.χ., ότι σε ένα χυμό από καρότο και μήλο ταιριάζουν η πιπερόριζα και το θυμάρι, στο καρότο και το αχλάδι το δεντρολίβανο, στο χυμό γκρέιπφρουτ ο βασιλικός ή σε ένα μείγμα από κέιλ, σπανάκι, αγγούρι και ανανά η πιπερόριζα και ο κόλιανδρος;
Ανθόνερο. Λίγες σταγόνες ανθόνερου από άνθη πορτοκαλιάς ή ροδόνερου αναμειγμένες με ζάχαρη όταν προστίθενται σε πράσινους χυμούς απαλύνουν τη γεύση ενός λαχανικού που πικρίζει. Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις να τις προσθέσεις σε όλα τα είδη των χυμών, καθώς και σε κοκτέιλ, ξεκινώντας από μία σταγόνα για να δεις αν σου αρέσει το αποτέλεσμα.
Ενεργός άνθρακας σε σκόνη. Λέγεται ότι έχει αποτοξινωτική δράση για τον οργανισμό και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς νέες τάσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη ιδιότητά του παραμένει αμφιλεγόμενη. Αν προσθέσεις πάντως ελάχιστη ποσότητα ενεργού άνθρακα σε έναν χυμό φρούτων, θα «σπάσεις» την υπερβολική γλυκύτητά του.
Πιπέρι καγιέν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εναλλακτικά, μαύρο πιπέρι ή κανέλα για να δώσεις στο χυμό μια πιο πικάντικη διάσταση.
Σκόνη βανίλιας. Αρκεί να προσθέσεις ελάχιστη σε ένα χυμό για να του δώσεις το υπέροχο άρωμά της. Χρησιμοποίησε φυσική βανίλια, όχι την τεχνητή «βανιλίνη».