Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Έχουν τραγανή πέτσα: Είτε τα τηγανίσεις, είτε τα ψήσεις στο φούρνο ή στα κάρβουνα, η επιφάνεια βγαίνει σούπερ τραγανή!

Είναι ζουμερά: Στο ψήσιμο κρατούν μεγαλύτερη ποσότητα των χυμών τους από το στήθος κοτόπουλου, λόγω της πέτσας αλλά και του κόκαλου που περιέχουν. Επιπλέον, η ζουμερή αίσθηση που αφήνουν στο στόμα οφείλεται στην υψηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών και κολλαγόνου από άλλα μέρη του κοτόπουλου.

Είναι γεμάτα γεύση: Περιέχουν περισσότερα λιπαρά από το στήθος, τα οποία αποτελούν μια πλούσια πηγή γεύσης. Στην έντονη γεύση τους συνεισφέρει, ωστόσο, και το κόκαλο, ιδιαίτερα αν το βράσεις με το ζωμό του.

Είναι ευέλικτα: Μπορείς να τα καταναλώσεις με το κόκαλο και την πέτσα ή ξεκοκαλισμένα και «γυμνά» και να τα μαγειρέψεις με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς: στο φούρνο, στο γκριλ, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, στον ατμό.

Βγάζουν τέλειο ζωμό: Είναι ιδανικά για κοτόσουπες γιατί τα κόκαλά τους, βγάζοντας κατά το βράσιμο πλούσιο ζωμό, απελευθερώνουν μια επίσης πλούσια γεύση και υφή.

Είναι δύσκολο να παραψηθούν: Στη χειρότερη περίπτωση, αν τα ψήσεις λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεται η σάρκα του κοτόπουλου θα αποκολληθεί από το κόκαλο.

Είναι εύκολο να τα ψήσεις στα κάρβουνα: Χάρη στους πλούσιους χυμούς και στην πέτσα τους, μπορείς να τα προσθέσεις άνετα στο μπάρμπεκιου χωρίς να φοβάσαι μήπως καούν ή στεγνώσουν. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να τα μαρινάρεις πριν από το ψήσιμο.

Είναι οικονομικά: Τα μπουτάκια με το κόκαλο κοστίζουν σχεδόν το ένα τρίτο της τιμής του στήθους κοτόπουλου και, όπως έχεις ήδη καταλάβει, τα αξίζουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω.

empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top