Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να απολαύσετε δροσιστικά και ελαφριά γεύματα και ποιος καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη από ένα νόστιμο μπολ με κρύα σούπα; Αυτή η σούπα αβοκάντο με παγωμένο αγγούρι δεν είναι μόνο δροσερή και καταπραϋντική, αλλά και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που είναι εξαιρετικά για την ενυδάτωση.

Συστατικά

2 μεγάλα αγγούρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά αν προτιμάτε)

1/4 φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λάιμ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 φλιτζάνι κρύο νερό

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Ετοιμάστε τα υλικά:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αγγούρια.

Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε το αβοκάντο.

Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.

Ανακατέψτε τη σούπα:

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τα αγγούρια, το αβοκάντο, το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και το κύμινο.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσαρμογή συνοχής:

Προσθέστε σταδιακά κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Η σούπα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδης, όχι πολύ πηχτή ή πολύ ρευστή.

Αλατοπιπερώστε τη σούπα:

Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατεύετε ξανά για καλύτερη υφή.

Παγώστε:

Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε για να βελτιώσετε τη γεύση και να βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει καλά.

Σερβίρισμα:

Ρίξτε την παγωμένη σούπα σε μπολ.

Γαρνίρετε με ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους αν θέλετε.

Προφίλ Διατροφής (ανά μερίδα)

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 95

Υδατάνθρακες: 8 γρ

Πρωτεΐνη: 6 γρ

Λίπος: 5 γρ

Φυτικές ίνες: 3 γρ

Ζάχαρα: 4 γρ

Νάτριο: 55 mg

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Γίναμε σάντουιτς

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ.
empty alt

Υγιεινά κι απολαυστικά μάφιν με κολοκύθα

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.

Back To Top