Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά
Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να απολαύσετε δροσιστικά και ελαφριά γεύματα και ποιος καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη από ένα νόστιμο μπολ με κρύα σούπα; Αυτή η σούπα αβοκάντο με παγωμένο αγγούρι δεν είναι μόνο δροσερή και καταπραϋντική, αλλά και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που είναι εξαιρετικά για την ενυδάτωση.
Συστατικά
2 μεγάλα αγγούρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά αν προτιμάτε)
1/4 φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμός από 1 λάιμ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 φλιτζάνι κρύο νερό
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά: ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Ετοιμάστε τα υλικά:
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αγγούρια.
Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε το αβοκάντο.
Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.
Ανακατέψτε τη σούπα:
Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τα αγγούρια, το αβοκάντο, το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και το κύμινο.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσαρμογή συνοχής:
Προσθέστε σταδιακά κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Η σούπα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδης, όχι πολύ πηχτή ή πολύ ρευστή.
Αλατοπιπερώστε τη σούπα:
Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατεύετε ξανά για καλύτερη υφή.
Παγώστε:
Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε για να βελτιώσετε τη γεύση και να βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει καλά.
Σερβίρισμα:
Ρίξτε την παγωμένη σούπα σε μπολ.
Γαρνίρετε με ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους αν θέλετε.
Προφίλ Διατροφής (ανά μερίδα)
Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 95
Υδατάνθρακες: 8 γρ
Πρωτεΐνη: 6 γρ
Λίπος: 5 γρ
Φυτικές ίνες: 3 γρ
Ζάχαρα: 4 γρ
Νάτριο: 55 mg