Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.


Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλου που, όσο απλό κι αν ακούγεται, θέλει την τέχνη του. Μια μαρινάδα από αλάτι, μπίρα και ζάχαρη θα σου διασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο λόγος;

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός συστατικών μαλακώνει το κρέας, κλειδώνει στο εσωτερικό του την υγρασία και εμπλουτίζει τη γεύση του. Για την ακρίβεια, κάνει το κοτόπουλο διακριτικά αλμυρό, ελαφρώς γλυκό και με μια υποψία βύνης. Η παρακάτω συνταγή μαρινάδας, μάλιστα, περιέχει συστατικά που δεν λείπουν ποτέ από μια κουζίνα.

Το μοναδικό μειονέκτημα της όλης διαδικασίας; Είναι κάπως χρονοβόρα. Δηλαδή, θα χρειαστεί να τοποθετήσεις το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το ψήσιμο.

Ιδού λοιπόν η συνταγή για τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
¼ φλιτζ. αλάτι
¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
1 κ.σ. μπαχαρικά της επιλογής σου

-Αναμειγνύεις όλα τα υλικά και τα μοιράζεις σε τέσσερα σακουλάκια. Τοποθετείς στο εσωτερικό τους από ένα φιλέτο και τα κλείνεις αεροστεγώς. Τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορείς να μαρινάρεις τα φιλέτα ακόμη και για μία ολόκληρη νύχτα: όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).

-Πριν από το ψήσιμο, βγάζεις τα φιλέτα από τα σακουλάκια, πετάς τη μαρινάδα και αλείφεις το κρέας με λίγο λάδι ή βούτυρο. Τα ψήνεις για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν προτιμάς να τα ψήσεις με την πέτσα τους, αυξάνεις το χρόνο ψησίματος στα 10-15 λεπτά ανά πλευρά.

empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top