Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό. Ακόμα και για ώρες μετά το κόψιμο.
Υπάρχει ένα κόλπο να το πετύχεις, τουλάχιστον για λαχανικά όπως τα καρότα, τα παντζάρια, τα σπαράγγια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία κόβεις κατά μήκος, σε πολύ λεπτές λωρίδες, και αμέσως «κατσαρώνουν». Αρκεί αμέσως μετά το κόψιμο να τα βυθίσεις σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Έτσι, θα διατηρηθούν όμορφα και τραγανά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.