Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το μαγικό αβοκάντο έχει γίνει ένα μοντέρνο φρούτο χάρη στο ότι είναι πλούσιο σε υγιή ακόρεστα λίπη. Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον γιατρό τον κάνει πέρα», αλλά φαίνεται ότι είναι καιρός να απομακρυνθεί το μήλο γιατί τώρα οι ειδικοί διατροφής συμβουλεύουν να τρώμε αβοκάντο κάθε μέρα. Αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα μόλις δοκιμάσεις αυτήν τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ: 1 άτομο

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας πιπεριά, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο

1 αβοκάντο

50 γρ. τεμαχισμένο τυρί τσένταρ

150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

6 φέτες μπέικον

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Κόβεις σε τετράγωνα μικρά κομμάτια την κόκκινη πιπεριά και προσθέτεις τα κομμάτια σε ένα μπολ μαζί με το σχοινόπρασο. Κόψε το αβοκάντο στο μισό και αφαίρεσε τον πυρήνα και τη φλούδα. Βγάλε λίγο από το αβοκάντο από το κέντρο και βάλε το στο μπολ με τις πιπεριές και το σχοινόπρασο. Προσθέτεις το τριμμένο τσένταρ στο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Με ένα κουτάλι βάζεις το μείγμα στο κέντρο του αβοκάντο. Πιέζεις σταθερά τα μισά αβοκάντο ώστε να εφάπτονταο και όπως είναι ενωμένα καλύπτεις το αβοκάντο ολόκληρο εξωτερικά με τον κιμά, το τυλίγεις όπως είναι με τις φέτες μπέικον κρέατος σε μπέικον και αλείφεις με σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό. Τα αβοκάντο είναι υπέροχα από μόνα τους, αλλά όλα έχουν καλύτερη γεύση με μπέικον και τυριά!

avb

Δεύτερη συνταγή

ΥΛΙΚΑ: 2 άτομα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 αβοκάντο

1/3 φλ. τριμμένο τσένταρ

8 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Κόψε κάθε αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Ξεφλουδίζεις κάθε αβοκάντο. Βάζεις στη θέση του πυρήνα το τσένταρ κι ενώνεις τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Τυλίγεις κάθε αβοκάντο με 4 φέτες μπέικον. Τοποθετείς τα αβοκάντο τυλιγμένα με μπέικον σε ταψί και ψήνεις μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό στην κορυφή, περίπου 5 λεπτά. Πολύ προσεκτικά, γυρνάς το αβοκάντο χρησιμοποιώντας λαβίδες και συνεχίστε να ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό παντού, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Κόβεις στη μέση και σερβίρεις αμέσως.

Tip: στον πυρήνα μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο τυρί θες ή να φτιάξεις τη γέμιση της επιλογής σου – μια άλλη δημοφιλή εναλλακτική είναι εκείνες που στο εσωτερικό χρησιμοποιούν μελάτο βραστό αυγό που και σε αυτή την εκδοχή το αποτέλεσμα είναι εξίσου εκρηκτικό!

empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top