Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το μαγικό αβοκάντο έχει γίνει ένα μοντέρνο φρούτο χάρη στο ότι είναι πλούσιο σε υγιή ακόρεστα λίπη. Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον γιατρό τον κάνει πέρα», αλλά φαίνεται ότι είναι καιρός να απομακρυνθεί το μήλο γιατί τώρα οι ειδικοί διατροφής συμβουλεύουν να τρώμε αβοκάντο κάθε μέρα. Αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα μόλις δοκιμάσεις αυτήν τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ: 1 άτομο

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας πιπεριά, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο

1 αβοκάντο

50 γρ. τεμαχισμένο τυρί τσένταρ

150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

6 φέτες μπέικον

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Κόβεις σε τετράγωνα μικρά κομμάτια την κόκκινη πιπεριά και προσθέτεις τα κομμάτια σε ένα μπολ μαζί με το σχοινόπρασο. Κόψε το αβοκάντο στο μισό και αφαίρεσε τον πυρήνα και τη φλούδα. Βγάλε λίγο από το αβοκάντο από το κέντρο και βάλε το στο μπολ με τις πιπεριές και το σχοινόπρασο. Προσθέτεις το τριμμένο τσένταρ στο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Με ένα κουτάλι βάζεις το μείγμα στο κέντρο του αβοκάντο. Πιέζεις σταθερά τα μισά αβοκάντο ώστε να εφάπτονταο και όπως είναι ενωμένα καλύπτεις το αβοκάντο ολόκληρο εξωτερικά με τον κιμά, το τυλίγεις όπως είναι με τις φέτες μπέικον κρέατος σε μπέικον και αλείφεις με σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό. Τα αβοκάντο είναι υπέροχα από μόνα τους, αλλά όλα έχουν καλύτερη γεύση με μπέικον και τυριά!

avb

Δεύτερη συνταγή

ΥΛΙΚΑ: 2 άτομα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 αβοκάντο

1/3 φλ. τριμμένο τσένταρ

8 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Κόψε κάθε αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Ξεφλουδίζεις κάθε αβοκάντο. Βάζεις στη θέση του πυρήνα το τσένταρ κι ενώνεις τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Τυλίγεις κάθε αβοκάντο με 4 φέτες μπέικον. Τοποθετείς τα αβοκάντο τυλιγμένα με μπέικον σε ταψί και ψήνεις μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό στην κορυφή, περίπου 5 λεπτά. Πολύ προσεκτικά, γυρνάς το αβοκάντο χρησιμοποιώντας λαβίδες και συνεχίστε να ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό παντού, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Κόβεις στη μέση και σερβίρεις αμέσως.

Tip: στον πυρήνα μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο τυρί θες ή να φτιάξεις τη γέμιση της επιλογής σου – μια άλλη δημοφιλή εναλλακτική είναι εκείνες που στο εσωτερικό χρησιμοποιούν μελάτο βραστό αυγό που και σε αυτή την εκδοχή το αποτέλεσμα είναι εξίσου εκρηκτικό!

empty alt

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

    Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου...
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Strawberry cocktail time!

Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
Back To Top