Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις περισσότερο ανάγκη τώρα που σιγά σιγά χειμωνιάζει.
ΥΛΙΚΑ:
6 ΜΕΡΙΔΙΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτούς κύκλους
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε κομμάτια κύβους
400 gr κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
500 φασόλια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 φλ. κινόα
1/2 κουτ. αλεσμένο κύμινο
8 φλ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
250 γρ. Kale αφαιρούνται τα πλευρά και τα φύλλα είναι κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Τριμμένες νιφάδες κόκκινο πιπέρι, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες σε κύβους, τα φασόλια, την κινόα και το κύμινο. Ρίξτε τον ζωμό και ανακατέψτε να ενωθούν. Αφήστε να πάρει μια βράση και βράστε μέχρι να μαλακώσει η κινόα, περίπου 13 λεπτά.
Προσθέστε το Kale και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, 1 λεπτό ακόμα, στη συνέχεια ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού. Συμπληρώστε αν το επιθυμείτε με αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σερβίρετε.