Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες

Όταν πρόκειται για εμβληματικά σνακ για το Halloween, οι γλυκές λιχουδιές συνήθως τραβούν την προσοχή κατά τη διάρκεια της τρομακτικής σεζόν. Υπάρχουν πολλές γλυκές αποκριάτικες λιχουδιές για να συνεχίσετε το πάρτι σας, αλλά αν ψάχνετε κάτι περισσότερο από την αλμυρή πλευρά, οι επιλογές μπορεί να φαίνονται πιο περιορισμένες. Αν ψάχνετε για το πιο εύκολο εορταστικό σνακ για να κρατήσετε τους καλεσμένους σας ικανοποιημένους κατά τη διάρκεια αυτών των μαραθωνίων τρομακτικών ταινιών και των εορταστικών εκδηλώσεων, τότε αυτά τα χοτ ντογκ μούμιες είναι η απάντηση. Έτοιμα σε 35 λεπτά και απαιτούν μόνο 5 συστατικά, δεν είναι μόνο εύκολο να τα φτιάξετε, αλλά και να τα καταβροχθίσετε σε χρόνο dt. Τυλιγμένα σε έτοιμη ζύμη για κρουασάν και γεμιστά με τυρί, αυτά τα χοτ ντογκ μούμιας είναι βουτυρώδη, κρατσανιστά και τυρώδη (δηλαδή, ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να θέλουμε σε ένα εύκολο ορεκτικό).

Πώς να φτιάξετε μούμια χοτ ντογκ:

—Η ζύμη κρουασάν (crescent dough). Η ζύμη αυτή έρχεται συνήθως προ-κομμένη, αλλά αυτή η συνταγή απαιτεί να ενώσετε αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους για να φτιάξετε ένα ορθογώνιο. Στη συνέχεια θα κόψετε αυτά τα ορθογώνια σε λεπτές λωρίδες για να μουμιοποιήσουμε τα χοτ ντογκ μας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τσιμπήσετε τη ζύμη μεταξύ τους. Εάν βοηθάει, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό για να τα ενώσετε. Εναλλακτικά φτιάχνετε δικές σας λεπτές λωρίδες ζύμης.

— Το τυρί. Μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί που λιώνει θέλετε! Το τσένταρ είναι μια κλασική επιλογή, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γκούντα, έμενταλ ή ό,τι προτιμάτε.

— Πώς διακοσμώ τα χοτ ντογκ μούμιες μου; Για να δημιουργήσουμε τα κίτρινα μουσταρδί μάτια μετά το ψήσιμο, χρησιμοποιήσαμε μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε μουστάρδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σακούλα σωληνώσεων με μια μικροσκοπική εγκοπή εάν προτιμάτε. Θα μπορούσατε να το κάνετε και με κέτσαπ!

Αποθήκευση και προετοιμασία.

Αυτές οι λιχουδιές δεν είναι μόνο εξαιρετικά εύκολες να γίνουν, αλλά είναι ιδανικές για να τις φτιάξετε πριν από το πάρτι σας. Τα ετοιμάζετε πριν τα ψήσετε και τα βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να τα φτιάξετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε, να τα κρυώσετε και να τα καταψύξετε για έως και μια εβδομάδα ή να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

12 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 λεπτά

CAL/SERV:

223

Συστατικά

1 (220 γρ.) κουτί Ζύμη κρουασάν

3 φέτες τυρί που λιώνει

12 χοτ ντογκ

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ορθογώνια, σφίγγοντας τις ραφές μεταξύ τους όπως χρειάζεται. Κόψτε κάθε ορθογώνιο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.

Κόψτε κάθε φέτα τυριού σε 4 λωρίδες.

Τοποθετήστε ένα χοτ ντογκ πάνω από ένα κομμάτι τυρί και στη συνέχεια τυλίξτε με ζύμη για να μοιάζει με επίδεσμους. (Θα χρειαστείτε περίπου 4 κομμάτια ζύμης ανά χοτ ντογκ.) Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί και αλείψτε με λιωμένο βούτυρο.

Ψήνετε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να ψηθεί, για 12 με 15 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, ρίξτε μουστάρδα σε κάθε χοτ ντογκ για να δημιουργήσετε μάτια.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
Back To Top