Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Οι βαθιές αποχρώσεις της καραμελωμένης μοτσαρέλας είναι καλός λόγος για να δοκιμάσεις μια λευκή πίτσα με απολύτως καμία σάλτσα που εκμεταλλεύεται τις γεύσεις από τρία διαφορετικά τυριά.

Χρησιμοποίησε φρέσκα βότανα! Το φρέσκο δεν είναι πάντα καλύτερο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, η φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι φωτίζουν πραγματικά τον πλούτο των τυριών. Το μαύρο πιπέρι έρχεται σε αντίθεση με την επίγευση της ricotta, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσης και αρωμάτων.

Πίτσα με σκόρδο; Ναι και όχι σε σκόνη! Ξέχασε το μπαγιάτικο σκόρδο. Τα ελαφρώς τηγανισμένα τσιπ σκόρδου που θα φτιάξεις είναι τραγικές εκρήξεις γεύσης και χίλιες φορές καλύτερα.

Ανησυχείτε ότι η θερμοκρασία των 220-250° είναι πολύ υψηλή; Μην ανησυχείς, δεν θα καεί. Το μαγείρεμα της πίτσας στην υψηλότερη θερμοκρασία του φούρνου σου επιτρέπει να λιώσουν τα τυριά και το φλοιό να τραγανιστεί χωρίς να στεγνώσει ολόκληρη η πίτσα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό ζύμη πίτσας, χωρισμένη στο μισό (ή μπορείς να φτιάξεις και δική σου)

Φυτικό λάδι, για άλειμμα

Αλεύρι, για το ταψί

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 1/2 φλ. ρικότα

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένη ρίγανη

1 κουτ. φρεσκοκομμένο θυμάρι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη

1/4 φλ. pecorino Romano, χωρισμένο

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, για το σερβίρισμα

whitepizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220-250°. Περνάς δύο μεγάλα φύλλα ψησίματος με φυτικό λάδι και πασπαλίζεις το καθένα με ένα στρώμα αλεύρι – εναλλακτικά ψήνεις τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί ή λαμαρίνα που έχεις λιπάνει με βούτυρο φυτικό ή λάδι.

Σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσό και μετά αφαιρείς αμέσως από τη φωτιά. Στράγγισε το σκόρδο και αλατοπιπερώνεις. Αποθηκεύεις το λάδι και αφήνεις το σκόρδο στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε μαζί ρικότα, αλάτι, πιπέρι και τα μισά βότανα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, διαμόρφωσε κάθε μισό ζύμης της πίτσας σε μια στρογγυλή μπάλα και, στη συνέχεια, πίεσε προς τα κάτω το κέντρο του καθενός για να δημιουργήσεις μια κρούστα. Με τη ζύμη να ακουμπά στο πίσω μέρος των χεριών και των αρθρώσεων σου, τέντωσε απαλά τη ζύμη έξω. Μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί.

Αλείφεις κάθε ζύμη πίτσας με το διατηρημένο λάδι από το σκόρδο. Πασπαλίζεις κάθε πίτσα με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 2 κουταλιές πεκορίνο, στη συνέχεια τα 3/4 φλ. από το μείγμα με τη ρικότα σε κάθε πίτσα.

Ψήνεις τις πίτσες έως ότου η κρούστα είναι χρυσή και το τυρί να έχει λιώσει, 15 έως 17 λεπτά.

Γαρνίρεις με τα υπόλοιπα βότανα, τα τηγανισμένα τσιπ σκόρδου και νιφάδες κόκκινου πιπεριού λίγο πριν την τεμαχίσεις και την σερβίρεις.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Φάε σαν παιδί!

Συνήθως οι γονείς είναι αυτοί που μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά τους. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που μπορεί ένα παιδί να διδάξει στους μεγάλους, όπως για παράδειγμα πώς να τρώνε σωστά! Αν, λοιπόν, είσαι μαμά, μπαμπάς, θείος, θεία, κλπ, η λύση στα κιλά που μπορεί να σε ταλαιπωρούν […]
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top