Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο. Μάλιστα, αντί να αγοράσεις έτοιμο, τυποποιημένο μείγμα, μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, ελέγχοντας έτσι τι ακριβώς περιέχει και σε ποιες ποσότητες, για να είσαι συνεπής και στους κανόνες της διατροφής σου.

Τι θα χρειαστείς:
(οι προτάσεις είναι ενδεικτικές. Μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς, άλλα αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.)

3 φλιτζάνια βρόμη
1 φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
1 φλιτζάνι σπόρους κινόα (προαιρετικά)
1/3 φλιτζ. πεκάν
½ φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. αποξηραμένα κράνμπερι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, απλώνεις τη βρόμη, τους κολοκυθόσπορους και την κινόα.

2. Περιχύνεις το μείγμα βρόμης με μέλι και ανακατεύεις να πάει παντού ομοιόμορφα.

3. Προσθέτεις τα πεκάν ψιλοκομμένα και ανακατεύεις καλά.

4. Ψήνεις στους 150 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε το μείγμα να ψηθεί χωρίς να καεί. Το μούσλι σου πρέπει να είναι ελαφρά ροδισμένο και αρωματικό.

5. Βγάζεις το μούσλι από το φούρνο και το απλώνεις σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόχαρτο. Προσθέτεις τα αποξηραμένα φρούτα.

6. Αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Το σπας σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και το μεταφέρεις σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμα, τραγανά κρουτόν με σκόρδο και τυρί σε 4 εύκολα βήματα

Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top