Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
Ονειρευόμαστε λαχταριστές μπουκιές καραμέλας αυτό το φθινόπωρο, χάρη σε αυτά τα μίνι cheesecakes. Και το καλύτερο μέρος: Δεν χρειάζεται καν να ανάψετε τον φούρνο σας για να τα βάλετε στο τραπέζι. Οι κλασικές κρούστες Graham-cracker χρησιμεύουν ως βάση για αυτά τα επιδόρπια ατομικού μεγέθους. Στη συνέχεια ολοκληρώνονται με εύκολη, κρεμώδη γέμιση cheesecake χωρίς ψήσιμο και τελειώνετε με μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα καραμέλας. Hot tip: χρησιμοποιήστε τις αυθεντικές καραμέλες Werther's Chewy ως συντόμευση για την καραμέλα – απλώς ξετυλίγετε, λιώνετε και ανακατεύετε για τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
3
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
4 ώρες 30 λεπτά
Συστατικά
ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
20 αυθεντικές καραμέλες Werther's Chewy, ξετυλιγμένες
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ. αλάτι
ΚΡΟΥΣΤΑ
2 φλ. θρυμματισμένα κράκερ Graham, (αλλά και μπισκότα ή άλλα κράκερ της αρεσκείας σας)
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ
230 γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλ. κρέμα παχιά, παγωμένη
ΑΠΟ ΠΑΝΩ
1/2 φλ. συν 1 κ.σ. παχιά κρέμα, μοιρασμένη
Εκτέλεση
Φτιάξτε την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας: Λιώστε τις αυθεντικές καραμέλες Werther’s Chewy με την κρέμα και το αλάτι σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Χωρίς αντικολλητικό; Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε στα μικροκύματα σε βήματα των 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μεταξύ τους, μέχρι να ομογενοποιηθούν.) Χωρίστε τα στη μέση, σε δύο μπολ. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάξτε την κρούστα: Συνδυάστε τα θρυμματισμένα κράκερ Graham με το λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε να ενωθούν. Μοιράστε το μείγμα εξίσου ανάμεσα σε τρία μπολάκια, πιέζοντας προς τα κάτω για να σχηματίσετε μια βάση σαν κρούστα σε καθένα.
Φτιάξτε τη γέμιση: Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τη μισή σάλτσα καραμέλας και χτυπάτε να ενωθούν.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σφιχτές κορυφές. Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα κρέμας-τυριού και ανακατεύετε απαλά.
Μοιράζετε τη γέμιση ίσα στα μπολ του γλυκού και απλώνετε προσεκτικά πάνω από την κρούστα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες, μέχρι να δέσει.
Τελειώστε τα Cheesecakes: Ζεστάνετε ξανά την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος για να διατηρήσετε το μείγμα ρευστό. Ρίξτε προσεκτικά την καυτή σάλτσα καραμέλας πάνω στα παγωμένα cheesecakes και μετά γείρετε τα φλιτζάνια για να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. (Η καραμέλα θα δέσει γρήγορα.)
Χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός, χτυπήστε την υπόλοιπη 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει σφιχτές κορυφές. Ρίχνετε τη σαντιγί πάνω από κάθε cheesecake και σερβίρετε.